Zoals u van mij gewend bent, kijk ik na de jaarwisseling altijd even terug op het afgesloten jaar en daarvoor blader ik de Kontakten vanaf het Februarinummer door. In dat nummer kwam ik het programma voor carnaval 2023 tegen en zag ik de heersers: Prins Stefan en Prinses Bianca, maar ook Jeugdprins Nick en Vorstin Angel van de Pötjes. Hun opvolgers kregen aandacht en ook zij gingen ons door een geweldige carnaval loodsen! Leo Nijnens kreeg de Vetlirre Medallie omgehangen voor het vrijwilligerswerk dat hij al jaren doet voor De Pottenbakkers. Bij het monument van Jan van Ooij werd een informatiebord geplaatst door de Dorpsraad in samenwerking met de Heemkundekring. Natuurlijk was de familie van Jan ook vertegenwoordigd. Mien van de Ven, tenslotte, liet in dat nummer weten dat ze al honderd schouderklopjes uitgedeeld had in de vorm van fruitmandjes. Mien blijft daar nog altijd mee doorgaan dankzij sponsoren!

In het Maartnummer was aandacht voor ’t Hof van Zundert, een mooi initiatief gevestigd op de hoek van de Kranenmortelweg en de Breemortelweg. Mensen met autisme of aanverwante aandoeningen zijn daar meer dan welkom. Natuurlijk was er in dat nummer ook een terugblik op carnaval met een dankwoord van de prins.

April bracht het nieuws van de grote overwinning van de BBB bij de provinciale statenverkiezingen en er was aandacht voor de grote nood aan woningen in Zeilberg. Een poging om dat nog maar eens onder de aandacht te brengen van de Gemeente, werd door Dorpsraad en KBO opgestart. De Klotlanders brachten die maand hun klucht ‘Onrust op Hoeve Rosa’. Opnieuw een successtuk dat o.a. drie keer in Den Draai werd opgevoerd. Mario Martens toverde zijn Apollo nog eens om in een groot revival-poppodium met het Crazy Rock Festival Revival, dat bezocht werd door velen.

Voor het Meinummer lieten twee redactieleden zich verwennen door Maasterchef Paul. Zij genoten van enkele kleine hapjes die deze topkok hun voorzette en dat beviel blijkbaar zo goed, dat ze later in het jaar aanschoven bij een dineravond in het Toon KortoomsPark, waar Paul zijn culinaire kunsten liet proeven. Bij het Oorlogsmonument organiseerde Werkgroep Dodenherdenking Zeilberg de vijfenzeventigste jaarlijkse Dodenherdenking op die plek. Ook die werd erg goed bezocht en ook was er weer de openluchtdienst bij de Corneliuskapel en de Vrije Markt bij de Blokhut.

In het Juninummer werd meegedeeld dat Manfred Spiller was geëerd met de erelid van de Cornelius Genootschap voor zijn vele werk. Ook werd de nieuwe activiteit ‘Zeilberg op ’t Plein’ aangekondigd, een mini-@9Zero activiteit. Ook was er het Noord-Brabants Open Darts Kampioenschap dat in juli in Den Draai georganiseerd werd. Opnieuw een event dat top draaide! Tja, er was natuurlijk ook aandacht voor het 40-jarig jubileum van het Kontakt dat tijdens de zomerstop plaats zou vinden.

Na de zomerstop kwam het Septembernummer: Argusoog vroeg zich af of er überhaupt wel een toekomst is voor Zeilberg Kermis… De opkomst was matig en ook wat aangeboden werd, was eigenlijk ondermaats. Natuurlijk ook weer aandacht voor het jubileum van het Kontakt en voor de geweldige prestaties van Malou van Dam, die in Zwitserland ‘eventjes’ de titel Open Zwitsers Kampioen Taekwondo-Do ophaalde! En we werden voorbereid op de komst van een nieuwe grote Plus-Supermarkt.

Het Oktobernummer maakte gewag van een evenementenweekend bij de kerk. Een bierfest en een bortelmiddag. Deze evenementen ontsproten o.a. aan het brein van bijna oud-prins Stefan.

In het novembernummer bleek er een kei gegooid te zijn door de PR-Cie die zich daarvoor op Zeilbergs grondgebied had begeven. Dat was ook de aanloop naar het ‘100’-jarig bestaan van die ‘kul’-groepering. Een weekend lang werd Den Draai ‘gekaapt’ en daar werd een geweldig feestweekend gevierd. Vanuit Aruba werden we te woord gestaan door Meester Piet van Oosterhout. Hij vertelde hoe hij leefde op het Caraïbisch eiland. Natuurlijk werd ook het prinsenbal aangekondigd, want alweer stond het carnavalsseizoen voor de deur…

In het Decembernummer stond ik stil bij het overlijden van Anja Manders en in het Januarinummer volgde het overlijden van Mien Koppens. Soms lijkt het alsof het extra vaak voorkomt in de tijd die loopt richting de feestdagen. Maar ook maakten we kennis met de nieuwe heersers over het Pottenbakkersrijk. Prins Ton Michiels en zijn echtgenote Prinses Christel zullen ons voorgaan tijdens carnaval 2024. De prinses kondigde aan dat ze minstens een dag het Limburgs carnaval naar Zeilberg wil brengen! In december vond ook ‘Umderrege van de Zeilberg bent of het nog niet kent’ plaats, georganiseerd door Muziekvereniging Excelsior en plaatsvindend in de Muziekmeule, was stijf uitverkocht! Tenslotte werd er ook weer een Kerstavondviering in Den Draai aangekondigd.

In het Januarinummer dat nog maar een maand geleden op uw mat viel, was er aandacht voor een hersenspinsel over een spoor-wegtunnel in Zeilberg. Niet teveel woorden aan vuil maken… Het In gesprek met… was met een bijzondere Zeilbergse, namelijk eentje die al jarenlang in Zweden woont! Susan van Diesen vertelde hoe het leven, maar ook hoe Kerstmis in Zweden is. Mijnheer Walter nam na vijftig jaar afscheid van BS Zeilberg. Ook Rita Nooyen van De Korenbloem stopte en dat geldt ook voor bijna-buren Dirks Antiek, al hadden we daar nog geen aandacht aan besteed. Ook een trouwe adverteerder!

Vanmorgen wandelde een schaapsherderinneke met haar kudde via Oranjewijk naar een weiland aan de Breemortel, en dat was het.

Argusoog