Zoals elk jaar werp ik even een blik over een van mijn schouders en soms over beide…
Dan komen we wat zaken tegen die 2021 ‘getekend’ hebben! Zo was in het Februarinummer te lezen dat we het virus, dat we al zo lang moe waren, nog altijd niet van wijken wist. Helaas weten we dat nu nog steeds… Een aantal bedrijfstakken zijn daar erg zwaar de dupe van. Denk aan de horeca, de evenementensector, de cultuur, de amateursport en de winkeliers. Dan kan weer wel wat, dan weer niet, daar wel, daar niet… Boerenkamps Deurne kwam met het idee om ook letterlijk te laten zien dat men zich in hun hemd gezet voelden. Die actie kreeg landelijke aandacht en erg veel navolging! Op het moment dat ik dit overzicht type, zijn de winkels weer (onder voorwaarden) geopend. Ik kan daar maar één ding op zeggen: Koop lokaal!


Verder kon ik in het Februarinummer melden dat er eindelijk gestart was met de sloop van de gymzaal en met het bouwrijp maken van de bouwplaatsen Christinaplantsoen en Irenestraat.

In het maartnummer liet ik blijken blij te zijn met onze nieuwe burgemeester! Zeilberg hoort er voor haar écht bij! In dit nummer is te lezen dat ze binnenkort echt kennis komt maken met ons mooie Zeilberg. Nog iets nieuws: De vlag van De Pottenbakkers! Ondanks alles toch een carnavalsgevoel proberen te kweken… Bij mij heeft hij gehangen en sterker nog,.., hij hang al weer! En…, er kon geschaatst worden op de Clarinet in Februari met foto’s in het Maartnummer.
Een maand later heb ik nogmaals aangegeven dat de bouw nog op zich liet wachten en dat de Oranjewijk het gezicht van een bouwput gekregen had. In dat nummer ook de uitslag van de verkiezingen voor de Tweede Kamer. En nu kan ik dan zeggen dat we ein-de-lijk een nieuw kabinet hebben… Monnikenwerk, dus goed? Dat moeten we nog afwachten!
In het Meinummer werd nog maar eens een oproep geplaatst richting de ouders van de schoolgaande jeugd. Minder auto’s maakt het echt veiliger!
In het Juninummer werd vooruitgeblikt op de vakantie. Wel of geen kermis? Inmiddels weten we dat het niet gelukt is. Misschien brengt 2022 betere tijden en eigenlijk heb ik daar best een positiefgevoel over! O ja…, de blokhut was voorzien van een nieuw dak en pronkte met foto en al in het Argusoog.
Het septembernummer gaf beeld en woord over de heropening van de horeca. De Zeilbergse heropening haalde op een negatieve manier het landelijk nieuws. Flinke vechtpartijen gaven blijk van opgekropt agressie bij de jeugd. Gelukkig bleef het bij één weekend want het is niet de mooiste manier om in het nieuws te komen.
In het oktobernummer aandacht voor gelukkig nog één Kranenmortelderby… Helaas geen winst, of het moet zijn dat er toch veel mensen konden gaan kijken met dank aan de coronacheck-app.
Een maand later riep ik moord en brand vanwege de verdwenen pinautomaat. Gelukkig is ie weer terug in mooie gele kleur. Als je dan zwart staat, doe je dat in een mooie kleurencombinatie…
En in het decembernummer werd de nieuwe prins gepresenteerd. Helaas moeten prins Stefan en prinses Bianca met alle Pottenbakkers nog geduld hebben… Carnaval 2022 wordt niet veel, helaas. Dat biedt onze Vorst wel de mogelijkheid de nieuwe woning van hem en zijn gemalin Anke even flink aan te pakken, zodat ze zich heel tevreden kunnen settelen. Ja, ja… de woningen aan de Irenestraat zijn deels opgeleverd!
Zo. Genoeg teruggekeken…, nu weer met de blik vooruit!