Door een attente lezer én oud-collectant, werd ik ingefluisterd dat de vorig jaar gestopte Paasactie werkgroep nog een heel mooi slotakkoord heeft gespeeld! U weet dat tot dit jaar de zieke medemens in Zeilberg net voor Pasen een fruitmandje kreeg van de werkgroep en dat werd altijd zeer gewaardeerd. Vanwege omstandigheden is men met hun mooie activiteit moeten stoppen, maar het groepje dat onder leiding van Maria Leenders actief was, had nog wat geld in kas. Voor die centen werd een mooie bestemming gevonden. Kleinschalig Wonen (de zorgboerderijen in Zeilberg) heeft dat geld gedoneerd gekregen om buiten een stiltehoekje te maken. Helaas, Tonny, een artikel is het niet geworden, maar de redactie speelde jouw fluisterwerk aan mij door en ik geef het graag een prominente plek!
Het weekend voor de persconferentie in februari zit ik dit Argusoog op te stellen. Het ziet ernaar uit dat we dinsdagavond te horen gaan krijgen dat er eindelijk ook in de horeca weer veel meer mogelijk gaat zijn! Wat heerlijk, wat fijn…! Carnaval lijkt plotseling weer meer te worden dan een zitfeestje binnen of een straat-gebeuren. Ik hoorde in de kroeg, jaja, we kunnen weer een beetje, dat het wat onze prins Stefan betreft niet snel genoeg kan gaan. Terwijl het virus hun gezinsleden nog maar kortgeleden een voor een te pakken wist te nemen, staat Stefan te trappelen om in zijn prinskledij de Zeilberg te kunnen gaan bestormen! En dat deed me goed. Maar even later wilde ik naar huis gaan en moest ik me daartoe een weg banen tussen het andere horecabezoek dat buiten geveegd moest worden. De jeugd heeft de weg inmiddels duidelijk ook weer gevonden. Nou hoef ik niet heel ver te wandelen en na nog een praatje gemaakt te hebben onderweg met wat oude bekenden, zat ik al lekker vroeg weer voor de televisie. Maar even na elven klonken de sirenes weer eens. “Niet weer!”, schoot door mijn hoofd, maar jawel… het was weer raak op de Blasiusstraat. En nu nog erger dan in eerdere onrustige momenten! Een horeca-”gangster” (18) uit Helmond had het klaarblijkelijk van te voren al uitgedacht om met een mes op zak op stap te moeten gaan… Eenmaal buiten vond hij het ook nog eens nodig om met dat mes een horecabezoeker (20) uit Deurne in de rug te steken, die volgens de politie ook nog eens probeerde een ruzie te sussen. Verschrikkelijk toch…! Gelukkig hielden omstanders de stekende idioot aan en droegen hem over aan de politie.
Er is voor mij maar een ding op te zeggen: “Als je graag met wapens op zak rondloopt, blijft dan in je eigen woning rondjes draaien, maar zoek de mensen (en de drukte) niet op!” Idioten horen name-ijk bij ons niet thuis. Bij ons in Zeilberg niet, maar ik denk nergens! Blijf lekker weg uit de Zeilberg en laat die plek de plaats waar de jeugd en de ouderen op een gezellige manier kunnen genieten van hun vrijheid om weer eens samen te kunnen zijn.


En ja, ik weet dat er verschillende types naar de diverse locaties gaan, maar dat wil toch niet zeggen dat je je dan maar op de manier van deze prikker moet gedragen! Laat een ieder in zijn of haar waarde. Iedereen mag zijn zoals hij of zij is. Het enige wat je aan elkaar moet geven is respect! Dat kan toch niet moeilijk zijn… En als je door drank of andere middelen anders gaat denken, blijf dan van die rommel af en blijf thuis op de bank televisie kijken, verdomme!