Stoppen...

Als je met mooi weer aan de wandel bent en je komt bij toeval terecht op een kruk aan de bar van Den Draai, doe je wel eens iets op. Zo ook toen ik vorige week zat te genieten van een overheerlijke koffieverwennerij. Heel voorzichtig werd mij te kennen gegeven dat er nieuws was over het bestuur van het gemeenschapshuis. Mij werd verteld dat één bestuurslid onlangs opgestapt is, maar die opstap was als het ware al aangekondigd. Toen hoorde ik dat de nog twee resterende bestuursleden ook aangegeven hebben te gaan stoppen, werd het toch een ander verhaal! Bennie Munsters en Kees Witteveen willen op zo kort mogelijke termijn het bestuur van Den Draai verlaten en men is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Heeft u altijd al eens gedacht dat zo’n functie wel iets passends is, of denkt u nu: “Hé, zo’n bestuursfunctie lijkt me wel wat!”, dan is dit het moment om contact op te nemen!

Half mei had de Deurnese omroep DMG een scoop… live in de uitzending werd verteld dat de coverband Millers Inc. er aan het einde van dit jaar een punt achter zet. Van Lierop: “In februari hebben twee van onze bandleden aangegeven te willen stoppen. Na wijs beraad is toen besloten de vacatures niet op te vullen, maar er een punt achter te zetten. Op die manier blijft Millers Inc. in herinnering als de band die wij vorm gegeven hebben.” De band heeft directe lijnen met de Muziekmeule in Zeilberg. Een aantal leden van harmonie Excelsior kwam ruim tien jaar geleden op het idee om een band te starten. Dat dat lukte is een understatement! De coverband brengt muziek met een aanstekelijk enthousiasme, waardoor elke gelegenheid waar opgetreden wordt, verandert in een feestende massa. Op 30 november komt er een afscheidsoptreden en als je eerder nog een keer wilt genieten, kan dat ook door naar Excelsior Exclusive te gaan kijken in het CC Martien van Doorne. Dan verleent Millers Inc. medewerking aan de avonden die in oktober gepland staan. De leden van harmonie Excelsior zijn al flink aan het werk om die activiteit te doen slagen.

Vandalisme. Een rotwoord! Een aantal mensen heeft enkele jaren geleden bij de Clarinet een mooie schuilhut geplaatst. Door sponsoring en eigen inzet was dat mogelijk. Afgelopen maand hebben vandalen het nodig gevonden om meer dan dertig dakpannen kapot te gooien. Uit eigen zak hebben de mensen die schade hersteld. Maar dat kan toch nooit de bedoeling zijn… Je zou er bijna een camera neerhangen. Of zouden de beelden die dan te zien zouden zijn, nog meer shockeren? Ik ben bang van wel. Jammer dat het niet mag om op de openbare weg opnames te maken ter beveiliging…

Waarom is men overigens zo dieronvriendelijk rondom de Clarinet? Je mag je hond er niet uitlaten, je mag de eenden niet voeren. Wat hebben die dieren toch misdaan? Hoe ik er bij kom? Het staat op borden vermeld. Waarom, heb ik nergens terug kunnen vinden. Misschien zou het goed zijn om duidelijker te zijn in de communicatie! Al is het maar om meer begrip te bewerkstelligen. Dat begrip ontbreekt momenteel bij mij nog helemaal!

Afijn, een prettige en zonnige vakantie en tot na de zomer.

Argusoog