Groot was mijn verbazing toen ik enkele weken geleden op de Zeilbergsestraat nul op het rekest kreeg bij de pinautomaat. Er stond iets te lezen als: “Deze automaat is geledigd en zal niet meer aangevuld worden” en dan een verwijzing naar waar je de dichtstbijzijnde kunt vinden. Nou, dat kan ik zo wel zeggen; dan moet je naar Deurne-centrum.
Voor mij kwam het als een donderslag bij heldere hemel, dus ben ik eens wat rond gaan vragen. De Dorpsraad wist er ook niets van en iedereen die ik er verder over sprak, was net zo overvallen door deze mededeling als ik. Overal moet je tegenwoordig voor betalen bij de banken; geld wegbrengen kost geld, te vaak geld opnemen kost geld, je betaalt elke maand omdat je klant mag zijn en ga zo maar door. Ik hoorde zelfs dat een oma met kleinkind naar de bank ging om de spaarcentjes te laten tellen om deze op de rekening bij te laten schrijven. Dat kon uiteraard, maar het kostte maar liefst 9 euro…
Ik snap ook wel dat het niet meer van deze tijd is om in elk dorpje een eigen filiaal te hebben en dat contant geld minder en minder gebruikt wordt, maar wordt er dan helemaal niet meer nagedacht over wat dit voor mensen betekent? Ik ken er nog genoeg die graag contant geld op zak hebben en ook in winkels zie je er nog voldoende die niet pinnen of met telefoon of smartwatch betalen. In de wandelgangen heb ik wel gehoord dat er bij de Plus een geldautomaat gaat komen, maar wanneer dit gaat gebeuren is voor mij nog een raadsel. Wellicht staat deze er al wanneer u dit stuk leest.
Alweer bijna november en dat betekent voor de carnavalsvierders onder ons goed nieuws. De aankondigingen voor het prinsenbal van de Pottenbakkers zijn alweer verspreid en zoals het er naar uitziet kunnen we weer “gewoon” carnaval gaan vieren. Uiteraard met inachtneming van de regels die er dan gelden, maar ik weet zeker dat heel veel mensen hier weer aan toe zijn! Overigens hoor ik al mensen gokken wie die nieuwe prins dan kan zijn, want zou dat zijn portret zijn dat wazig op de poster staat afgebeeld? Nou, degenen die hier goed naar kijken, kunnen wel zien dat het hier een ex-prins betreft en niet de komende!
Ik wens iedereen die de carnaval een warm hart toedraagt in elk geval een hele fijne periode toe!