Zo, het zit er weer op. We hebben weer allemaal onze stem kunnen laten meetellen.
Ergens vind ik het onbegrijpelijk dat amper de helft van de stem-gerechtigden zijn of haar stem heeft uitgebracht, maar aan de andere kant begrijp ik het ook wel. De plaatselijke politiek gaat immers over zaken die ons direct raken, maar voor velen is het toch een soort ver-van-mijn-bed-show.
Ik blijf het interessant vinden om te zien wat er gebeurt, met name in ons Zeilberg. We zitten bijvoorbeeld al zeven jaar zonder beweegvoorziening (gymzaal) en dan lees ik in een verkiezings-programma van de partij, die de verantwoordelijke wethouder daarvoor al twee periodes heeft geleverd, dat ze dit toch wel heel belangrijk vinden! Waarom is er dan in al die jaren nog steeds niks gebeurd, vraag ik me dan af!
Als ik zo dan kijk naar de nieuw gevormde raad vraag ik me af of “onze” belangen wel behartigd gaan worden…
Alle raadsleden zitten er natuurlijk voor de hele gemeente, maar het lijkt me niet verkeerd dat Zeilberg ook vertegenwoordigd is. Zover ik nu heb kunnen zien hebben we in ieder geval enkele raadsleden met Zeilbergse wortels en hopelijk zullen zij ons met verve vertegenwoordigen. En dan hopelijk in sommige gevallen beter dan de afgelopen periode is gebeurd.
Laten we ook vooral blij zijn dat we hebben kunnen kiezen. Want ondanks een historisch lage opkomst zijn er natuurlijk vele plaatsen op de wereld waar dit geen vanzelfsprekendheid is. Wat me dan ook wel weer opviel, was dat er op diverse plaatsen, zoals ook in Den Draai, dubbele stembureaus waren, waar het volgens mij ook wel met een enkel bureau had gekund. Verspilling van menskracht en geld lijkt me zo.

Enfin, de kaarten zijn weer geschud voor de komende vier jaar, benieuwd naar wat voor coalitie eruit gaat komen, of er nog positieve ontwikkelingen plaats gaan vinden in ons dorp of dat we in 2026 weer terug kunnen kijken op een periode van vier jaar waarvan we dan moeten zeggen “jammer, het had zo mooi kunnen zijn…”