“Na een snelle en vliegende start, ben ik niet ontevreden!”

Door de donker en de kou fiets ik naar Angelo Bots, de uitbater van Kaatje Jans. Een mooie afsluiter voor een “In gesprek met…” voordat het nieuwe jaar begint. Alle lekkere dingen die ik daar al heb zien liggen, zijn heerlijk voor de donkere dagen. En trouwens, ook voor alle andere dagen van het jaar…

Angelo Bots, is in Zeilberg en in Deurne-Centrum geen onbekende. Hij woont aan de Hagelkruisweg en met zijn snoepgoed en zijn winkel “Trend Store” heeft hij al heel wat ondernemerservaring. Nu is hij gestart met een nieuwe uitdaging: Kaatje Jans!
Waarom nu Kaatje Jans, dat is toch een hele andere tak van sport?
Angelo: “Ik ben aangesloten bij het Centrummanagement van Deurne. Het centrummanagement hield een enquête en een van de vragen was, welke soort winkel er in Deurne gemist wordt. Hieruit kwam naar voren dat er een kaas- en delicatessezaak gemist werd. En natuurlijk nog wel wat meer soorten winkels.
Door corona ben ik gaan denken. Ik vroeg me af: “Wat wil ik eigenlijk doen? Nadenkend over de enquête, zag ik een nieuwe Kaatje Jans wel als een mooie toevoeging in het centrum van Deurne.
Ik heb vervolgens mijn huiswerk goed gedaan en ben tijdens corona informatie gaan inwinnen bij Kaatje Jans. Daar had ik best wel tijd voor, want onze winkel Trend Store moest dicht vanwege de coronamaatregelen. Vervolgens ben ik stage gaan lopen bij verschillende filialen om kennis op te doen over de producten. Ik zag het helemaal zitten! En toen heb ik de stap genomen om van een winkel in cadeauartikelen over te stappen naar “Kaatje Jans.”
In mei 2021 zijn we begonnen met een complete verbouwing van de winkel en is het interieur aangepast en op 1 juli 2021 opende ik de deuren van Kaatje Jans!”

En nu? We zijn een aantal maanden verder. Is het naar verwachting?
“Jazeker, er is een fijne samenwerking met Kaatje Jans. Het is een franchise-onderneming, maar ik kan en mag zelf nog heel veel bepalen. We hebben natuurlijk vaste producten in ons assortiment en dat zijn producten die Kaatje Jans ook zelf maakt. Maar, zo zeggen ze bij Kaatje Jans, je kunt niet in alles goed zijn. Je kunt niet alles zelf maken. Zodoende neemt Kaatje Jans de beste producten af, over heel de wereld. En ik heb de vrije hand om nog producten aan die vaste producten toe te voegen.
Nu de basis staat en ik me wegwijs heb gemaakt, onder begeleiding van een Kaatje Jans expert die mij wekelijks komt bezoeken en onder-steunen, kunnen we verder kijken. Zo moet er nog gewerkt worden aan een website. De webshop is nog niet actief. Maar er wordt achter de schermen hard gewerkt om alles zo snel mogelijk rond te krijgen. Tenslotte was het ook een snelle en vliegende start. Maar ik ben zeker niet ontevreden. De mensen weten me goed te vinden. Nu is het zaak, om te werken aan een vaste klantenkring. Maar met de samenwerking van de Deurnese ondernemers gaat dat zeker goed komen.”
Je mocht zaken toevoegen, zei je. Heb je dat ook al gedaan?
“Zeker! Met de Gebackerij en met Beijers Groente en Fruit werk ik samen aan een kerstbrunch. En we maken al lekkere verse lunches en brunches voor iedereen, zowel zakelijk als privé. Maar dit alles komt natuurlijk allemaal op onze website te staan. Ook borrel- en kaasplanken worden gemaakt en er zijn pakketjes voor een leuke gelegenheid. In overleg kunnen we veel voor de klant betekenen.”

Dan kijkt hij me met een lach op het gezicht aan en zegt: “Vraag ook eens naar onze producten, we geven iedereen graag uitleg, waarbij proeven altijd mag…”
Dat laat ik me geen twee keer zeggen, want de boodschap is duidelijk! Eeh, Angelo, wat voor producten kunnen we nu kopen?
Angelo lacht en gaat van start: “Laten we beginnen met kaas, heel veel kaassoorten!”
Als interviewer haak ik even in, want zelf heb ik er de pestokaas gekocht en dat is een echte aanrader… Maar, vertel verder Angelo.
“Er zijn verse vleeswaren (weer even inbreken: De grillworst met kaas, ook al zo lekker, ligt ook bij mij in de koelkast!), verschillende soorten wijnen, bieren en likeurtjes. Maar ook veel verschillende soorten bonbons en salades. Dan hebben we belegde broodjes die we maken terwijl u wacht. Vers gebrande noten. Sapjes, olijven, etc. Ik zou zeggen: ‘Kom eens een kijkje nemen, dan krijg je er ook beeld bij!’.”
Het klinkt allemaal goed en ik heb met eigen ogen gekeken. Het ziet er allemaal mooi en verzorgd uit. Een echte aanwinst voor Deurne!


Run je de winkel in je eentje?
“Nee, dat gaat niet lukken. Loes is meegegaan vanuit Trend Store. Ze heeft ook meegelopen voor de productkennis. Ik ben heel blij dat ze deze stap samen met mij gezet heeft. Onze zoon Tim werkt mee als zaterdaghulp en mijn moeder werkt twee dagen per week mee. Tja, en dan zou ik nog graag iemand voor 1 of 2 dagen per week erbij hebben.”
Nou bij dezen doen we toch even een oproep, wie weet…!
Ook zin om in een mooie Kaatje Jans-winkel te werken?
Wil jij 1 of 2 dagen per week je handen uit de mouwen steken en deze met lekkere verse producten laten werken…?
Loop dan even binnen of stuur een mail naar:
info@kaatjejansdeurne.nl
Ervaring met kaas en/of delicatessen heeft de voorkeur.
Ik denk dat we een heel eind op weg zijn. We weten weer voldoende om een mooi stukje op papier te zetten en we nemen afscheid van Angelo. We bedanken hem voor de gastvrijheid en voor alle informatie. Altijd leuk om over eten te praten.
Dan bedankt Angelo ons voor de tijd en moeite en als kers op de taart kregen we nog wat lekkere producten mee van Kaatje Jans!
Tijdens het uitwerken van dit In gesprek met…, heb ik als fijnproever al het nodige genuttigd! Dus als ervaringsdeskundige kan ik vertellen dat de pindarotsjes lekker waren bij de koffie. De olijven en de kaas smaakten heerlijk bij mijn glaasje port en het snoepgoed had ik al geproefd tijdens het interviewen.

Jammer dat de sportscholen om 17.00 uur sluiten. Pfff, ik doe mijn riem wel wat losser…
Angelo bedankt voor de gastvrijheid en succes met je zaak.