‘Drive your dream!’

Een grote stap? Dacht het wel! Je bent 28 jaar jong en je begint een eigen autozaak. En niet zomaar een garage waar je elke occasion te koop aan biedt, maar een gespecialiseerde zaak voor, zoals de jonge eigenaar dat zelf noemt, “mensen die op zoek zijn naar een auto in het ‘hogere segment’!” Nou, daar willen we meer van weten. Op dus naar Selective Cars Deurne, gelegen aan de dr. Huub van Doorneweg 36F. Een beetje verscholen, ligt het bedrijf tegen de velden van ZSV en naast de geelzwarte zaak van Jan Kroezen (Electro Deurne).

In de ontvangstruimte zit Nikkie Willems klaar om ons te ontvangen. Een leuk muziekje op de achtergrond en een versgemalen kop koffie maken dat we ons al snel thuis voelen. Geen wonder dat dat ook voor klanten geldt, want Nikkie is uitermate tevreden met de belangstelling voor zijn nieuwe zaak!

Eerst maar eens even hebben over wie Nikkie nou eigenlijk is.

Nikkie werd in 1989 in Liessel geboren, maar al vanaf zijn derde jaar woonde Nikkie in Zeilberg, aan de Griendtsveenseweg, helemaal tegen de Halte aan. Nikkie is de zoon van Gerald en Angélique Willems, bekend als uitbaters van het Toon Kortoomspark. Nikkies oudste broer Davy, is mede uitbater van dat park en tegenwoordig is Nikkie dus ook zelfstandige.

In december 2017 opende Nikkie zijn nieuwe zaak en dat na een voorbereiding van amper twee maanden! Ze weten van aanpakken, die van Willems!

Toch de vraag: “Is het geen grote stap voor zo’n jonge autoverkoper?”

Nikkie vertelt lachend: “Nou, dat valt wel mee. Ik heb jarenlang ervaring op kunnen doen bij een vergelijkbaar bedrijf in Someren. Zeven jaar werkte ik daar. Ik begon als monteur en wisselde banden en deed veel sleutelwerk. De eigenaar was vaak onderweg en er kwam steeds meer werk bij mij te liggen. Op een gegeven moment dacht ik bij mezelf dat ik dan eigenlijk net zo goed voor mezelf kon gaan werken. En daar is het eigenlijk mee begonnen.”

Hoe ben je op deze locatie terechtgekomen?

“Op internet gezocht naar een geschikte ruimte, via Funda”, zegt hij en hij kijkt me met een vragend gezicht aan. Alsof het een beetje raar is dat ik het hem vraag. “Wilde je per se in Deurne zitten, dan?” Nu begrijpt hij mijn vraag en bevestigt die. De ‘showroom’ beslaat bijna 400 vierkante meter en volgens Nikkie is die nu al te klein. “Ik moet ’s avonds al auto’s buiten laten staan en dat is niet wat ik wil.” Gelukkig is de ingang voorzien van een zware poort met alarm.

Je praat over een ‘hoger segment’. Wat moet ik me daarbij voorstellen?

Nikkie: “Dan gaat het om auto’s die (iets) extra’s hebben. Zo heb ik nu net een Seat verkocht die voorzien is van lederen binnenbekleding en kuipstoelen. Deze auto heeft een tweeliter turbo onder de klep en levert ruimt 300 pk!” Ik als interviewer weet absoluut niet of het veel is, maar uit de manier van vertellen valt op te maken dat dat nogal wat is. “Audi RS3, RS4, S3 een BMW M135i, een Golf R20”, hij noemt zomaar wat duurdere automerken op en het blijken allemaal auto’s te zijn die hij in zijn showroom heeft staan. In de kleine drie maanden dat Nikkie zijn zaak open heeft, zijn er al bijna 30 auto’s verkocht! Hij vertelt dat met gepaste trots.

Is de locatie dan zo goed? Het lijkt me dat menigeen even moet zoeken om je showroom te vinden!

“Tegenwoordig gaat alles via internet. Mensen die een auto willen, zoals ik die hier heb staan, zoeken gericht en dan komen ze al snel bij mij uit. Als je zoekt op bijvoorbeeld een Polo, dan heb je honderden hits, maar als je een Audi RS4 zoekt, dan vind je in heel Nederland amper tien adressen. Dat is dan ook wat ik wil. Mensen die op zoek zijn naar een speciale auto moeten Selective Cars Deurne weten te vinden!”, vertelt Nikkie steeds enthousiaster.

Nikkie importeert zelf auto’s en gaat daar dan ook voor op stap. Zijn auto’s komen vooral uit Duitsland, maar ook vanuit Zwitserland worden auto’s richting Zeilberg gehaald. “Als ik nu zelf een auto ga halen, dan moet ik steeds regelen dat er iemand meegaat die dan terugrijdt. Ik ben daarom op zoek naar een autoambulance, zodat ik niemand meer hoef in te schakelen. Mijn vader kan af en toe wel, maar ik mag niet verwachten dat hij altijd voor me klaarstaat!”

Als mensen bij jou een auto kopen of leasen, dan hebben ze natuurlijk niet altijd het benodigde geld op de plank liggen; het zijn niet de goedkoopste auto’s die je hier hebt staan… Hoe doe je dat dan?

“Bij mij kan de financiering of het leasen geregeld worden. Ik heb daarvoor contacten lopen bij Euregio Autolease en daar ben ik erg tevreden over. Wij werken geweldig samen!”

Hoe zit het met het rijklaar maken en het onderhoud?

“Alles kan bij Selective Cars Deurne verzorgd worden, dat maakt het ook mogelijk om de prijzen aanvaardbaar te houden”, geeft Nikkie met een gevoel voor reclame aan. “Sanne, mijn partner, laat zich ook van de goede kant zien en komt bijna wekelijks op zaterdag het betere poetswerk afleveren. Daarnaast verzorgt ze de boekhouding en dat is maar wat makkelijk. Sinds kort heb ik voor een aantal dagen in de week een oproepkracht in dienst. Het gaat ontzettend snel allemaal!”

Dan blijkt dat wij niet de enige zijn die zich welkom en thuis voelen bij Selective Cars Deurne, want Nikkie vertelt dat hij dat heel vaak te horen krijgt van klanten. “Ik voel me hier direct op mijn gemak en heb meteen een goed gevoel van vertrouwen”, wordt er dan gezegd. “Dat vind ik ook erg belangrijk,” lacht Nikkie, “ik zit zelf ook zo in elkaar. Dat heb ik van thuis uit meegekregen…”

Een jonge, ondernemende zelfstandige, die het geweldig doet. “Ik denk dat de adviseur bij de Rabobank zich nu wel eens achter de oren zal krabben”, lacht Nikkie. “Hij wilde mij niet financieren, omdat hij geen vertrouwen had in mijn plannen. Nu heb ik het bedrijf zelf opgezet zónder financiering en het loopt als een spreekwoordelijke ‘tiet’”, vertelt hij tevreden.

Zo zie je maar… No guts, no glory! En dat geldt zeker ook voor Nikkie Willems!