De benoeming van de Pottenbakker van het Jaar ligt tegenwoordig bij de Prinsengarde. Namens deze groep van wijze mannen maakte Frans Vermeulen degene bekend die dit jaar de eretitel op zijn palmares mag schrijven. Al voordat de naam uitgesproken was, werd duidelijk op wie hij doelde. De lange rij van functies en taken die in de voorbije jaren bij deze persoon terechtkwamen, was overduidelijk! De nieuw Pottenbakker van het Jaar is Peter Bronstein.

Peter stond en staat voor heel veel verenigingen klaar. Zo is hij al 25 jaar actief bij de dorpsmanifestatie en is hij postbode voor de Pottenbakkers en bij ZSV.

Bij ZSV is hij ook conciërge en maait daar onder andere het gras.

Hij is ruim vijfentwintig jaar lid geweest van de Raad van Elf, helpt bij de potgrondactie van de Minisoos en is lid van de spaarkascommissie van ’t Vertierke. Daarnaast maakte hij deel uit van de leiding van jongerensoos D’n Uitloat en was hij medewerker bij Zeilberg 75 en 100 jaar. Ook helpt hij bij diverse evenementen zoals 9Zero en de jaarlijkse rommelmarkt. Ook is Peter verkeersregelaar bij de carnavalsoptocht.

In het verleden heeft Peter de penning van verdienste van de gemeente Deurne en de Vetlirre Medallie ontvangen.