Stefan en Bianca Douven nieuw prinsenpaar

Na ruim anderhalf jaar solonaise, zijn De Pottenbakkers weer voorzien van een nieuwe heerser over het Pottenbakkersrijk! Op Vrijdag 12 november jl. werd in Zaal De Zwaan het startsein gegeven voor het nieuwe carnavalsseizoen van Carnavalsstichting De Pottenbakkers en trad Stefan Douven als nieuwe heerser voor het voetlicht! Een dag eerder dan gepland, want de nieuwe lockdown noopte de carnavalsstichting ertoe een dag voordat de horeca een sluitingstijd van 20.00 uur opgelegd zou krijgen, al over te gaan tot de onthulling.

Door: Martien van Rijt

Het kersverse prinsenpaar van De Pottenbakkers!

Vanwege de belemmeringen die ook op vrijdag golden (o.a. sluitingstijd 0.00 uur), werd het programma wat in elkaar geschoven, zodat het paste in het krappe tijdsbestek. Dat betekende een vroege aanvangstijd van 19.30 uur en veel vaart!
De nieuwe voorzitter, Mike van den Berkmortel en de nieuwe vorst (hij is het al een tijdje, maar 2022 zal zijn officieel eerste carnaval zijn met de raad onder zijn leiding), Tom Wijnands, moeten zich als jonge honden in een puppykennel gevoeld hebben. Hún eerste prins zou deze avond eindelijk de scepter overnemen van prins Jeroen! Maar dat betekende dus ook dat er eerst afscheid genomen moest worden van prins ‘Schawwe’ en zijn prinses Linda. Een lange, lange periode ging dit prinsenpaar carnaval in Zeilberg voor en wat was het een zegen dat zij nog helemaal niets wisten toen het hoogtepunt, carnaval 2020, hún hoogtepunt was! Ze hebben enorm genoten en werden op handen gedragen door de leden van de club, maar ook door vele Pottenbakkers en Pottenbakkerinnekes die hen tijdens die mooie dagen leerden kennen. Een vriendenband ontstond en die zal niet snel meer verbroken worden!

Afscheid na een prachtige periode!

Prins Stefan en prinses Bianca
En toen ging de klok richting elf minuten voor half tien. Het tijdstip waarop het nieuwe prinsenpaar voor het voetlicht gebracht zou worden!
De naam van Stefan Douven gonsde al lange tijd rond in Zeilberg. Hem werden grote kansen toegedicht om de nieuwe heerser over het Pottenbakkersrijk te worden. Niet alleen vanwege de tips die naar hem toe leiden, maar veel meer nog zijn betrokkenheid bij het Zeilbergse carnaval. Stefan is al jaren een vaak en graag geziene gast bij carnavalsactiviteiten. Enkele jaren terug schonk hij de carnavalsvereniging schitterende warme dassen in de clubkleuren, zodat de nietszeggende en versleten witte dassen eindelijk ‘de voddenzak’ in konden! Hij hield er toen wel enkele achter ‘voor zichzelf’…!
En inderdaad…, Stefan zal als Stefan d’n Uurste de Pottenbakkers aanvoeren in het carnavalsseizoen 2021-2022! Daarbij zal hij terzijde gestaan worden door zijn prinses Bianca. Het prinsenpaar woont in het hart van Zeilberg, aan de Mariastraat. Zijn buurman is oud-prins Noud d’n Uurste, dus mocht Stefan om tips verlegen zitten, dan hoeft hij niet ver te gaan…
Bianca (41) en Stefan (42) zijn de trotse ouders van Lieke (10) en van tweeling Gijs en Daan (6). De prinsenkinderen hebben nu echt iets om naar uit te kijken, want welk kind wil er nu niet het Pottenbakkersrijk vanaf grote hoogte bestrooien met snoep!?
De nieuwe prins heeft groene vingers. Het paar runt het hoveniersbedrijf Stefan Douven Tuinen en u zult ongetwijfeld wel eens een van hun bedrijfsauto’s hebben zien staan of rijden. Stefan houdt van een goed feestje en gaat op z’n tijd graag eens lekker uit eten. Als hij er dan ook nog ‘ns een lekker, speciaal biertje bij mag drinken, dan is hij helemaal in zijn element. Kortom: de nieuwe prins is een echte bourgondiër! Zijn grote favoriet lijkt op weg naar het wereldkampioenschap, want Stefan kijkt graag naar F1-races van de nummer 33, Max Verstappen!
Prinses Bianca is verpleegkundige en in Zeilberg sowieso bekend bij de jongste jeugd. Ze is namelijk al een aantal jaren leidster bij de Minisoos en sinds kort zit ze ook in het bestuur van die jeugdvereniging!

Als carnavalsslogan zal uit hun monden vaak klinken: Fiste en lol maoke zit ons in ’t hart, durrum gón we mî dees daog ekstra hard!

Pottenbakker van het Jaar
Een van de eerste plichtplegingen voor het nieuwe prinsenpaar is het beeldje dat behoort bij de titel Pottenbakker van het Jaar overhandigen. Meestal wordt er dan iemand volledig overdonderd; iemand die onder valse voorwendselen naar het Prinsenbal is gelokt.
Dit jaar was het anders… Fiona, Luuk en Julia Wijnen waren gevraagd om het beeldje in ontvangst te komen nemen, want de titel Pottenbakker van het Jaar werd postuum verleend aan oud-prins, oud-voorzitter, erelid Mario Wijnen. Mario was vanaf zeer jonge leeftijd al betrokken bij de carnavalsvereniging en dat is tot zijn dood in oktober 2020 zo gebleven. Maar niet alleen voor de carnavalsstichting was Mario actief, dat was hij op vele fronten in Deurne en vooral in het Zeilbergse. Niet voor niets werd hij in september 2020 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Fiona vertelde in haar dankwoord dat ze het verlies nog altijd moeilijk vond en dat geldt natuurlijk ook voor de kinderen. Maar omdat ze achter deze keuze staan, wilden ze toch graag aanwezig zijn om deze blijk van waardering te ondersteunen.
Thuis kreeg het bijbehorende beeldje een mooie plek.

Eretitel postuum naar Mario Wijnen

Genieten
Door de prinsendans, de première van de dans van de dansmarietjes, speciaal voor het prinsenpaar en door de vele felicitaties van het steeds meer toestromende publiek, waaronder familie en vrienden, kwam het prinsenpaar steeds meer in hun nieuwe rol. Ze genoten zichtbaar van deze eerste dag van hun bestaan als heersers over het Pottenbakkersrijk!