Op zaterdag 17 november jl. werd in Zaal de Zwaan het startsein gegeven voor het nieuwe carnavalsseizoen van Carnavalsstichting De Pottenbakkers. Deze avond werd afscheid genomen van Prins Martien en Prinses Johanna. Het prinsenpaar zei enorm genoten te hebben en volgens vorst Ronald heeft prins Martien meerdere malen gezegd dat hij, als het nodig mocht zijn, nog wel drie jaar door wil gaan als heerser… Dat bleek niet het geval te zijn en ze werden heel hartelijk bedankt voor hun inzet tijdens het afgelopen carnavalsseizoen. Een langdurige ovatie viel hun ten deel toen Martien met duidelijke tegenzin en toch ook wel geëmotioneerd de scepter terug-gaf aan voorzitter Peter Otten! Martien zal in het jubileumjaar de Raad van Elf gaan versterken en Johanna heeft inmiddels zitting genomen in het bestuur van de carnavalsstichting.

Nadat Martien opgenomen was in de Prinsengarde, die met een mooie grote groep was opgekomen, werden hij en zijn prinses door de buurt afgevoerd richting de thuisbasis. Dat gebeurde – hoe kan het ook anders – in brandweertenue.

Zo’n tien minuten over half tien werd het podium in gereedheid gebracht voor de onthulling van de jubileumprins. Op een groot scherm werd een onderhoudende film afgedraaid. Daarin gingen de voorzitter en de vorst met de nieuwe steek op strooptocht door de Zeilberg, want ergens moest de 55e prins toch wonen. Er werd op diverse plekken aangebeld, maar nergens werd de prins gevonden. Ze togen zelfs naar de Sint Jozefparochie om oud-vorst Berrie te vragen de steek te passen. Die bleek echter vele maten te klein… Het blikveld werd vervolgens verlegd naar het buitengebied van de Zeilberg. Rijdend over de Voorpeelweg, over de Ommezwanksedijk en andere straten in het buitengebied, werd telkens gevraagd of de prins hier dan misschien zou wonen. Telkens schudde de kop van een carnavalswagen duidelijk ‘neen’. Toen de Griendtsveensweg aan de beurt was, schudde de kop opnieuw, maar wel werd prijsgegeven dat de adjudant van de nieuwe prins hier woonde…

En toen werd plotseling de plaats van handelen het huis van de nieuwe prins. Shots van een man in het prinsenpak die zich voor de spiegel stond te bewonderen werden telkens net op tijd voor onthulling gestopt. Tot het elf minuten voor tien was… en daar kwam hij vol in beeld, de nieuwe prins der Pottenbakkers: Prins John d’n Uurste!

John Bennenbroek (44) is de nieuwe prins van de Potten-bakkers. In een inmiddels volle zaal “de Zwaan” werd hij gepre-senteerd, samen met zijn Prinses Nancy (42).

John is geboren en getogen in Zeilberg en in het dagelijkse leven is hij bedrijfsleider op een biogas-installatie. Zijn prinses Nancy is geboren in Asten, maar woont sinds 1999 in de Zeilberg. Samen hebben ze een dochter Loes en een zoon Thijs.

Het carnavallen zit beiden in het bloed. Jarenlang hebben ze voor de kinderen een carnavalswagen gebouwd en sinds die dat zelf doen, zijn ze samen met “BV op den Tocht” actief tijdens de optochten.

De adjudant van prins John is ex-prins Sander Hoeben.

De spreuk van onze nieuwe prins is: “Samen met prinses, een bierke en skepter ter hand, trots voorop als 55e door het Pottenbakkersland!”

De nieuwe prins en prinses werden vervolgens weggevoerd naar de coulissen, waar ze van de bijbehorende kledij werden voorzien. Immers de nieuwe prins en prinses stonden ‘gewoon in de zaal’!

Toen ook de dansmarietjes en de raad van elf naar achteren toog, viel het op aan de vrijgekomen ruimte, maar al snel bleek waarom dat was: De dansmarietjes kwamen in prachtig nieuwe danspakjes de zaal binnengelopen, gevolgd door het nieuwe prinsenpaar en de leden van de raad van elf. Wat volgde was een spectaculaire dans van de dansmarietjes, deze eerste keer speciaal voor de nieuwe prins en prinses. In een dans vol tempowisselingen leken de nieuwe tenues te vlammen! De jubilerende vereniging is met deze dames verzekerd van een mooi visitekaartje!