Martien Sleegers zal in Zeilberg de Pottenbakkers voorgaan met carnaval 2018. Dat werd zaterdagavond duidelijk tijdens het prinsenbal in zaal De Zwaan in Zeilberg.

Voordat het zover was, werd afscheid genomen van ex-prins Antoine die vertelde een geweldig carnavalsjaar achter de rug te hebben dat voorbij was gevlogen.

Om elf minuten voor tien werd onder grote belangstelling de 54e prins bekend. Aan de hand van een klankbeeld werd steeds duidelijker wie er met de gegeven tips bedoeld werd en na de beelden stond hij daar, samen met zijn prinses: Prins Martien d’n Derde en Prinses Johanna!

Met zijn 65 jaar is prins Martien misschien dan wel de oudste prins in de Zeilbergse carnavalshistorie, maar hij loopt nog altijd over van energie! Enkele maanden geleden heeft hij, na ruim tweeënveertig jaar werken, voor het laatst de poort dichtgedaan bij Cobb, een pluimvee-researchbedrijf in Herveld. Nu heeft hij meer tijd voor zijn prinses, Johanna Hoonings (57), zijn drie kinderen en zijn vier kleinkinderen.

Elk weekend is hij te vinden in de kantine van MHC Deurne. Achter de bar staat hij al bijna 28 jaar zijn mannetje, maar af en toe speelt hij zelf ook een balletje mee bij de veteranen van de hockeyclub. Hij is jaarlijks met hockeyvrienden op de lange latten actief. Toneel is een ware passie voor hem; hij is actief lid van toneelgezelschap De Klotlanders en van toneelvereniging De Rips. Die passie voor toneel deelt hij met zijn prinses, die hij bij De Klotlanders leerde kennen.

Prins Martien d’n Derde verloochent zijn leeftijd niet en heeft daarom als carnavalsslogan: Het makt nie oit, jong of aauwd, as ge mèr van carnaval haauwt!

Na de prinsendans door de dansmarietjes, vormde zich een lange rij van mensen die het Prinsenlaan de hand wilden drukken.

Pottenbakker van het Jaar

Een uur later werd de Pottenbakker van het Jaar bekendgemaakt. Deze eretitel is voor Willie van de Kerkhof. Hij heeft heel veel vrijwilligerswerk verricht, o.a. bij de EHBO, was voetballer, verzorger en sportmasseur bij ZSV, penningmeester van Ons Deurne, Zeilberg doet ‘t! en 100 jaar Zeilberg en haalde jaren abonnementsgeld op voor het Kontakt.

Een dikverdiende titel en vele felicitaties vielen ook hem ten deel. Dit jaar was de organisatie voor het eerst in handen van de Prinsengarde.

Het was al na half twee toen de nieuwe vorst, Ronald Bronstein, de avond afsloot met een dankwoord voor alle medewerkers van De Zwaan, voor de leden van feestband The Spikes en voor alle bezoekers.