“Vorige week heeft de politie een bericht verspreid over de bereikbaarheid van de politiebureaus en -steunpunten in Peelland. Dat bericht is te vinden op de website van de politie. Door dit bericht is mogelijk de indruk ontstaan dat de politiepost gaat verdwijnen uit het gemeentehuis van Deurne. Dat is niet het geval.”, aldus burgemeester Mak.

De politiepost in het gemeentehuis blijft de uitvalsbasis voor de Deurnese wijkagenten. De politie blijft dus een partner in het gemeentehuis en straks ook in het ‘Huis voor de samenleving’.
Wat er verandert, is dat inwoners niet meer op basis van vrije inloop binnen kunnen lopen, maar alleen nog op afspraak. Inwoners kunnen, voor bijvoorbeeld het doen van een aangifte, bellen naar telefoonnummer 0900-8844. In overleg met de beller bekijkt de politie of de inwoner naar het politiebureau in Helmond kan komen of dat er een afspraak wordt gemaakt op het steunpunt in het gemeentehuis. De wijkagenten zijn zo veel als mogelijk aanwezig in de dorpen en wijken, waar inwoners ze ook aan kunnen spreken.
Het steunpunt van de politie in het gemeentehuis was voorheen enkele uren per dag geopend. Steeds vaker bleek dat er tijdens de openingstijden nauwelijks bezoekers kwamen. Mogelijk werd dit veroorzaakt door het feit dat de meeste mensen op deze tijdstippen aan het werk waren en veel aangiften reeds via internet of in de avonduren gedaan werden.
Burgemeester Mak heeft contact gehad met de teamchef van het basisteam Peelland en hij bevestigde het bovenstaande.