Na een minder weekend, met een fiks pak slaag, was het aan de geelzwarten om te laten zien dat het geloof in klassebehoud niet weggevloeid was. Een belangrijk duel met RKSV Minor uit Nuth stond op het programma en winst zou een mooie stap betekenen.

Door: Martien van Rijt

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de vele slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Daarna ging het duel ook direct fel van start en zo zou de gehele wedstrijd verlopen. Een intens duel, met twee ploegen die hun hele hebben en houwe erin gooiden. En dat resulteerde in een duel dat het aankijken meer dan waard was!

Al direct was er een mogelijkheid voor Stan van Helmond. Allen voor de doelman plaatste hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Dat er op het scherpst van de snede gestreden werd, werd ook al snel duidelijk toen Rick Leenders stevig doorging en daarmee de linksback van Minor blesseerde. Na behandeling kon hij weer verder. Het spel golfde op en weer. De thuisploeg probeerde het met lange ballen. Die kwamen wel aan, maar waren vaak moeilijk te controleren. Net voor het half uur was ZSV dichtbij een doelpunt, maar de bal werd ten koste van een hoekschop uit de doelmond gewerkt. Het tempo in de wedstrijd lag enorm hoog en in de 26e minuut ging het zelfs even te snel. Een voorzet werd van dichtbij hard binnengekopt: 0-1. Amper twee minuten later stond het weer gelijk. Stan van Helmond legde de bal keurig terug op Davy Althuizen. Hij joeg de bal hard binnen bij de eerste paal: 1-1! Even later kwam ZSV goed weg. Na druk van Minor kopte Koen Kuunders de bal van de eigen doellijn, waardoor de stand 1-1 bleef. Een minuut of acht voor rust kwam ZSV weer tot een mooie aanval, waarbij Davy Althuizen een prachtige steekpass gaf. Dat leidde tot een hoekschop, maar die leverde niets op. Twee minuten later schreeuwde Minor om een strafschop toen een Limburgse aanvaller in een duel binnen de zestien neerging. De scheidsrechter gaf direct aan dat er niets strafbaars gebeurde. Na een carambole kwamen de gasten op slag van rust nog bijna op voorsprong. Dat zou overigens niet verdiend geweest zijn. Met een 1-1 stand gingen de ploegen naar de thee.

Tien minuten in de tweede helft misrekende de doelman van Minor zich op een voorzet, maar de bal kon van de doellijn gehaald worden. Na ruim een uur was het aan ZSV om moord en brand te schreeuwen toen Stan van Helmond naar de grond getrokken werd. Maar ook nu volgde geen penalty. Na een rondje prijsschieten voor ZSV, valt de bal goed voor Minor. De aanval wordt er goed uitgehaald. Even later was er een rondje prijsschieten voor ZSV, maar toen viel de bal goed voor Minor. De aanval werd er vervolgens goed uitgehaald. Met nog 20 minuten te gaan, kon het echt nog alle kanten op! Remco van den Akker maakte plaats voor Luc Matheij. Met nog ruim tien minuten te gaan was er geel voor verdediger Cinus, die direct gewisseld werd. Even later was er de zoveelste hoekschop voor ZSV… Ook deze leverde niets op. Rick Wiersema kwam vervolgens voor Remco Peggen. Met nog een minuut of zes te gaan, was er een goeie aanval van de gasten, alleen de afronding was minder. Er volgden kansen over en weer… eerst Minor, daarna ZSV, maar geen doelpunten. Met nog enkele minuten te gaan, pakte Gereno Janssen geel na een stevige overtreding op Stan van Helmond. Vanuit de vrije trap werd hands gemaakt. Terwijl geschreeuwd werd om een pingel, ging de vlag omhoog voor buitenspel. Tom Venner en Dirk Maas kwamen in de extra tijdens nog voor Thijs Meulendijks en Stan van Helmond. Het bleef spannend tot het eind, maar de 1-1 bleef op het scorebord staan.