De ZSV’ers hadden er duidelijk geen rekening mee gehouden dat de competitie een staartje zou krijgen. Een viertal selectiespelers had een vriendenweekend geboekt naar Madrid om daar de CL-finale mee te nemen, Maarten Kuunders was met familie op vakantie en Joep Claassen moest na zijn zevende gele kaart een duel vanaf de kant toekijken. Coach Ömer Kaya, die afgelopen vrijdag nog uitgeroepen werd tot coach van het jaar, kon tegen dit krachtsverlies ook niet op. Met een elftal waarbij de as bestond uit vervangers, zou het bij voorbaat een moeilijke klus worden, dit duel tegen Leonidas. De eerste ronde waren beide ploegen vrijgeloot, dus voor beide begon de nacompetitie deze tropische zondag.

Door: Martien van Rijt

Afwachtend en onwennig, zo was het begin van de geelzwarten te typeren. Een achterbal die door de grensrechter tot hoekschop werd gepromoveerd, lag aan de basis van het eerste doelpunt van de wedstrijd. Dat viel al in de 3e minuut. ZSV kreeg de bal niet weg en Ibrahim El Morabit plaatste de bal in de rechter bovenhoek. Acht minuten later konden de Rotterdammers weer oprukken. Een prima voorzet vanaf rechts, werd goed ingekopt, maar doelman Leon Thijs kon in twee instanties de bal onder controle krijgen.
In de 14′ was er de eerste goeie aanval van ZSV, waarbij Davy Althuizen zijn inzet op de paal zag belanden. Lange tijd gebeurde er vervolgens weinig en de wedstrijd leek op een 0-1 ruststand uit te draaien. In de blessuretijd van de eerste helft kwamen de gasten echter met nog een doelpunt meer op voorsprong. De buitenspelval functioneerde niet goed, waardoor opnieuw El Morabit kon scoren: 0-2.

In de tweede helft werd in een duidelijk lager tempo gespeeld. ZSV drong aan en Leonidas beperkte zich voornamelijk tot tegenhouden. Niet dat de geelzwarten veel mogelijkheden creëerden, maar het initiatief lag wel bij de thuisploeg. In de 51e minuut werd er een mooie aanval op de mat gelegd die eindigde bij Thijs Meulendijks. Zijn schot was niet slecht, maar kon nog net tot hoekschop verwerkt worden. Drie minuten later kwam Dirk van Limpt de leeg gespeelde Luc Matheij vervangen. In de 65e minuut speelde Jordy van de Heijden aanvaller Stan van Helmond goed aan en vrij voor het doel mikte die op de kruising. De inzet miste kracht, waardoor de doelman kon redden.
In de 70e minuut kwam Koen Janssen voor Ward Veldpaus en negen minuten later loste Dave Huisman de moegestreden Teun van Bommel af.
Vijf minuten voor tijd liet Davy Althuizen na een prima aanval een schot los, maar hij raakte voor de tweede keer deze wedstrijd het aluminium.
ZSV miste vervolgens kracht om de helemaal leeg gespeelde tegenstander nog pijn te doen, waardoor het duel uit ging als een nachtkaars.

Met dit verlies zit de nacompetitie voor ZSV erop, en daarmee ook het seizoen. Een seizoen waarop met tevredenheid teruggekeken mag worden. Ook volgend seizoen staat Ömer Kaya weer aan het roer van de geelzwarte voetbalboot, maar eerst is het tijd om de accu weer op te laden.