In een meer spannend dan goed duel wist ZSV in blessuretijd een achterstand weg te poetsen. Maarten Kuunders werkte in de 92e minuut een prachtige voorzet vanaf links van Rick Wiersema, hoog opspringend, met een geweldige volley binnen en scoorde de 1-1. Sportpark De Kranenmortel ontplofte, want met dit gelijkspel is de ploeg van Ömer Kaya ook deze competitie de bovenliggende partij. Op het veld van SV Deurne werd de heenwedstrijd immers met 1-2 gewonnen door de geelzwarten. Maar makkelijk ging het deze zondag niet! In de eerste helft ging het gelijk op, met een klein voordeel voor de thuisploeg. Na rust tapte SV Deurne uit een ander vaatje, was feller en kwam verdiend op voorsprong. Het leek erop dat de blauwwitten eindelijk een keer aan het langste eind zouden trekken, tot de magische goal van Maarten Kuunders viel.

Door: Martien van Rijt

Maarten Kuunders viert zijn doelpunt.

Voor het eerste fluitsignaal was er een indrukwekkende minuut stilte voor de twee weken geleden overleden Jeroen Bankers, speler van het derde elftal van ZSV.
Het spel ging vervolgens van start op een zwaar veld vanwege de grote hoeveelheid regenwater dat het te verwerken had gekregen. Daarnaast speelde de harde wind een belangrijke rol. De eerste helft was ook daardoor enigszins mat te noemen en kende niet al te veel hoogtepunten.
In de 14e minuut was er het eerste geval van opwinding, toen een Deurnese aanvaller alleen op het ZSV-doel af kon gaan, tot hij plotseling plat voorover over het veld gleed. De aanhang en de spelers van SV Deurne schreeuwden moord en brand en wilden rood en een vrije trap zien. De arbitrage hield het bij een glijpartij en liet het spel doorgaan.
Tien minuten later kon ZSV’er Thijs Meulendijks alleen oprukken richting het Deurnese doel. Tijdens die loopactie raakte hij de bal even te hard, waardoor hij geen kracht meer achter zijn schot kon krijgen. De doelman kon de bal daardoor keren.
Op het half uur was de thuisploeg de drukkende partij en Maarten Kuunders zag tijdens een aanval de bal perfect aankomen voor een omhaal. Zijn tegenstander zag hij daarbij over het hoofd en hij raakte hem hard op de borst. Dat resulteerde in een blessure voor Mark Louwers die wel door kon, en in geel voor Maarten Kuunders.
Met een brilstand konden beide ploegen de kleedkamers opzoeken voor de thee.

Na rust was al snel duidelijk dat de bezoekers beter uit de kleedkamer waren gekomen. Er werd meer druk op de bal gegeven en men was feller in de duels. ZSV had absoluut niet het gevoel dat de rugwind de gehoopte steun gaf. Luc Matheij had in de tweede helft plaatsgemaakt voor Jordi van de Heijden.
Na vijf minuten spelen, maakte Marco Manders een lichte overtreding op Jan Kuipers, met een directe vrije trap tot gevolg. Die werd door Arne van Geffen onhoudbaar in de linker benedenhoek geplaatst, wat leidde tot grote blijdschap bij de bezoekers en hun aanhang: 0-1.
In de 74e minuut kreeg Davy Althuizen op een mooie plek een vrije trap te nemen. Hij kon het kunstje van Van Geffen niet kopiëren en de achterstand bleef op het bord staan. De thuisploeg drukte om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen en met Ron Verlijsdonk werd een extra aanvaller gebracht. Joep Claassen moest voor hem het veld ruimen. Pas in de blessuretijd leverde dat het gewenste resultaat op, toen Maarten Kuunders zijn ‘Ibrahimovic-goal’ binnen werkte!
De ZSV-aanhang liet zich gelden en toen scheidsrechter Meijers gefloten had voor het einde, werden de spelers getrakteerd op een hulde. Maarten Kuunders kreeg een hoofdrol, toen hij staande in een hoogwerker zijn doelpunt mocht vieren…