De geelzwarten maakten het zichzelf onnodig lastig door al na een minuut een tegentreffer te incasseren. Zo moest er gezwoegd worden tot het bittere eind tegen Veritas.

Door: Martien van Rijt

De nul op de scorebordklok was net versprongen naar de een, toen de thuisploeg een hoekschop kreeg te nemen. De bal werd over de defensie heen gelegd, waar een Limburgse aanvaller volledig vrijstaand kon binnen koppen: 1-0.
In de ijver die vervolgens in het spel gelegd werd door ZSV, slopen veel slordigheden, waardoor het leek of de gasten meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander voetbalden. Het duurde dan ook tot de 24e minuut voordat er gescoord werd. Maar het was wel meteen een prachtig doelpunt. Een aanval over veel schijven bracht Niek vd Berg op links in balbezit. Zijn voorzet was op maat en werd schitterend binnen gevolleyd door Davy Althuizen: 1-1.
In de 40e minuut deed zich pas de volgende goede mogelijkheid voor. Uit een snelle uitval kwam Koen Kuunders in schietpositie, maar zijn schot ging rakelings over het doel. Twee minuten later werd Thijs Meulendijks door de doelman aangetikt toen hij hem omspeelde. De scheidsrechter vond het niet genoeg voor een strafschop. Opnieuw twee minuten later leek het doelgebied van Veritas even op een schiettent. Tot twee keer toe was er een prima schot van respectievelijk Davy Althuizen en Thijs Meulendijks, maar de doelman was even zo vaak een sta-in-de-weg.
Op slag van rust leek de verdiende treffer voor ZSV dan toch in de eerste helft te vallen. Opnieuw was er een combinatie die leidde tot een schot op doel, maar de inzet van Joep Claassen spatte uiteen op de paal.

In de tweede helft duurde het lang voordat er gevaar was voor beide doelen, maar in de 69e minuut was het aan beide kanten bijna raak. Joep Claassen werd op links aangespeeld en draaide zich vervolgens goed vrij. Zijn schot miste kracht. In de tegenstoot kon Ruud vd Vrande nog net een voet voor de bal zetten en voorkwam daarmee een tegentreffer.
In de laatste tien minuten waren er kansen voor Joep Claassen en Koen Kuunders, maar zij scoorden niet. In de 87e minuut was het wel raak! Een voorzet van achteruit werd goed opzij gelegd, waar Thijs Meulendijks stond om af te ronden: 1-2.

Deze drie punten betekenen dat ZSV bij een overwinning in en tegen Heeze, komende zondag, de tweede periodetitel binnen harkt!