Ömer Kaya

Vrijdagavond 31 mei jl. toog een touringcar gevuld met ZSV-spelers, technische staf en anderebetrokkenen vanaf Den Draai richting het PSV-stadion in Eindhoven. Daar zou het ED-Amateurvoetbalsportgala plaatsvinden en in stadioncafé De Verlenging zou bekendgemaakt worden wie zich de titel Speler, Speelster, Ploeg en Coach van het jaar zou mogen toe-eigenen. Voor de laatste twee categorieën wisten de ZSV’ers nominaties binnen de gelederen, wat dit uitstapje extra aantrekkelijk maakte!

Door: Martien van Rijt

De amateurvoetbalvolgers van het Eindhovens Dagblad kozen de genomineerden voor de regio Helmond en regio Eindhoven. Samen met de aanvoerders en trainers van de voetbalclubs, werden de winnaars bepaald. ZSV en coach Ömer Kaya deden mee voor de regio Helmond.
In de regio Eindhoven werd Ivo Moerenhout van eersteklasser Heeze gekozen tot beste speler van het seizoen. In de regio Helmond ging die eer naar Thijs van Pol van hoofdklasser Gemert. Bij de vrouwen mocht Lotte van Mourik van SV Someren de award in ontvangst nemen.

Kaya wint
De prijzen voor beste trainer gingen naar Ömer Kaya (ZSV) en Pierre van den Eeden (Geldrop). Bij de clubs was de hoogste eer weggelegd voor Hoogeloon (regio Eindhoven) en NWC (regio Helmond).

In Zeilberg lopen ze weg met de aimabele Ömer Kaya! De resultaten zijn natuurlijk geweldig. Van het toch enigszins dolende team dat werd achtergelaten door Bas Gösgens, wist Kaya binnen de kortst mogelijke tijd weer een voetballend geheel te maken, met spelers die weer geloof hadden in eigen kunnen, maar zeker ook in dat van de ploeg!
ZSV staat nu voor een strakke organisatie met een hechte defensie, met daarvoor voetballende spelers, die de combinatie niet schuwen. Resultaat: een tweede plaats op de eindranglijst van de eerste klasse D én een binnengehaalde periodetitel, die maakt dat ZSV nog actief is in de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Voorwaar een prestatie van formaat! Niet voor niets kreeg Kaya de meeste stemmen op zich in de categorie Coach van het jaar!

Verlengd
De uit Vlijmen afkomstige oefenmeester was eerder werkzaam bij RKDSV (Diessen), SBC (Son en Breugel), Nemelaer en Nieuwkuijk. ZSV zei op zijn website ruim een jaar geleden: ‘Met Ömer Kaya hebben we de juiste persoon gevonden die bij onze groep past en waarmee we samen onze stijgende lijn willen voortzetten.’ En dat blijkt! Het contract met de coach is geruime tijd geleden al met een seizoen verlengd.