SV Laar leek een ideale tegenstander voor ZSV om weer op route te kunnen komen. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen en het leek een mooi seizoen te gaan worden voor de geelzwarten. Daarna stokte het echter; er kwam geen punt meer bij. Komende zondag komt hekkensluiter FC Eindhoven/av op bezoek en daarvoor zou dan mooi alvast een aantal punten van de oranjezwarten uit het Weertse Laar gepakt kunnen worden. Maar het liep anders.

Door: Martien van Rijt

In het begin van de wedstrijd leek het nog even gelijk op te gaan, maar dat was schijn. Al in de achtste minuut was het raak voor de gasten. Een vrije trap op twintig meter afstand, recht voor het doel, werd hard links langs de muur geplaatst. Die vrijgelaten ruimte bleek niet voldoende voor doelman Leon Thijs te zijn en de bal vloog binnen: 0-1. Het vervolg was dat de thuisploeg het helemaal kwijt was. Geen enkele bal kwam aan, dus van opbouw kon geen sprake zijn. Het was aan Leon Thijs te danken dat de voorsprong voor Laar niet eerder opgelopen was, want hij redde menigmaal prima. In de vijfentwintigste minuut was er ook voor hem geen houden meer aan. Vanaf rechts werd de bal hard binnengeschoten: 0-2. Dit leidde tot frustratie en dat leidde weer tot gele kaarten voor ZSV’ers. Met de achterstand gingen de spelers de thee op zoeken.

Na rust was er aanvankelijk sprake van een ander beeld en na tien minuten was er zowaar de eerste mogelijkheid voor de geelzwarten waar Rick Leenders in de rust het trainingspak had uitgedaan. Vanuit een hoekschop kon de ploeg gevaarlijk worden, maar een doelpunt leverde het niet op. Aan de kant van Laar ging het beter. Natuurlijk, er ontstond meer ruimt, maar er werd naief verdedigd, als er al verdedigd werd. Na ruim een uur kwam er een tegendoelpunt uit en na vijfenzeventig minuten nog een. Er werd nog flink gewisseld, maar ook dat bracht geen kentering. ZSV ging kansloos ten onder. 

Zondag mag er nog een poging gedaan worden om het roer om te gooien, maar dan zal het echt wel anders moeten. Al waren het maar voor het geloof in eigen kunnen!