Een sterker en met meer vertrouwen spelend SV Someren heeft zondagmiddag een duidelijk verschil gemaakt met ZSV. Maar liefst vier doelpunten kreeg de prima keepende doelman Leo Thijs om de oren. Na bijna een uur spelen kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. De doorgevoerde wissels bij de geelzwarten maakten dat de blauwwitten naar hartelust konden counteren en de voorsprong werd zo makkelijk uitgebouwd tot een 4-0 eindstand.

Door: Martien van Rijt

Een misverstand achterin bij ZSV leidde na bijna tien minuten tot een mogelijkheid voor Someren. Met een mooie reactie van Leon Thijs werd het gevaar geneutraliseerd. Drie minuten later ging de doelman na een terugspeelbal zelf in de fout. Dat leverde een open kans op voor Someren, maar tot opluchting van met name de doelman werd de bal naast geschoten. Even later mocht ook ZSV een kans laten noteren. Stan van Helmond ging op links goed door en zijn voorzet werd maar net gemist door de inglijdende Thijs Meulendijks. ZSV ging wat meer meevoetballen en na een half uur legden de geelzwarten een prima aanval op de mat, maar van de afronding door Koen Kuunders raakte de Somerense goalie niet onder de indruk; die miste ruim voldoende kracht. Uit een hoekschop, zes minuten voor rust, werd de bal over het doel van Leon Thijs gekopt. Someren liet meer dreiging zien, maar doelpunten bleven nog uit. Net voor rust werd Stan van Helmond goed voor de doelman gezet, maar die keek goed en wist de inzet te keren. Net voor het rust signaal was er nog een vrije trap voor ZSV, vanaf rechts. Bij de tweede paal werd de bal niet genoeg op waarde geschat door Marco Manders, die het leer naast tikte. Zo werd de rust bereikt met een brilstand.

De tweede helft liep nog maar amper twee minuten, toen Thijs Martens zijn tegenstander Marco Manders dolde. Zijn voorzet toucheerde na tussenkomst van doelman Leon Thijs de lat. In de 51e minuut zwijnde ZSV toen uit een prima aanval de bal op de paal werd geschoten. In de omschakeling was er een mogelijkheid na een snelle uitbraak van Stan van Helmond, maar hij was helemaal alleen. Zijn breedtepass had dan ook geen enkel nut. Someren drukte steeds meer en ZSV kwam daar niet onderuit. Net voor het uur kwam de bal voor de voeten van Max Sonnemans die hard binnen schoot. De 1-0 was zeker verdiend. ZSV-coach Vullings bracht Ward Veldpaus voor Luc Matheij en liet zijn aanvalslinie met vieren acteren. Daarmee werd de deur achterin te ver opengezet, zo bleek al snel. In de 66e minuut was er een gele kaart voor Dirk Verlijsdonk wegens commentaar op de leiding. Onterecht commentaar, want de scheidsrechter floot prima. Met nog twintig minuten op de klok wisselde ZSV opnieuw. Marco Manders maakte plaats voor Rick Wiersema. Even later hield een prima redding van Leon Thijs ZSV in de wedstrijd en direct daarna volgde een mooie kans voor Davy Althuizen. En nog maar eens wisselde ZSV: Dirk van Limpt maakte plaats voor Dirk Maas. ZSV duwde de tegenstander terug, maar de ruimtes achterin werden groter en groter. En al snel maakte de snelle Thijs Martens daar gebruik van: hij scoorde de 2-0. Amper drie minuten daarna was het weer raak. Koen de Louw besliste het duel door de 3-0 binnen te schuiven. ZSV kon er weinig tegenin brengen. Zelfs de 4-0 lag een minuut later in het netje. Wisselspeler Maico Meulen mocht die op zijn naam zetten. Met een achterstand van vier doelpunten en met nog enkele minuten te gaan, spoedde Rick Wiersema richting de scheidsrechter om haar te wijzen op een fout. Ze gaf inderdaad geen strafschop, waar dat op zijn plaats was geweest, maar de reactie van Wiersema was niet slim. Hij werd dan ook beloond met een gele prent. Het laatste fluitsignaal verloste ZSV uit het lijden. Met lege handen, en dat was niet onverdiend, mochten de ZSV’ers de douche opzoeken.

Volgende week komt de koploper naar Zeilberg; EFC uit Eersel is dan de tegenstander.