Na het hoopvolle spel (niet de uitslag) van vorige week, werd reikhalzend uitgekeken naar datgene wat ZSV deze wedstrijd op de mat zou leggen. Was de tijd voor een kentering daar? Terwijl de kantine volgestroomd was met Holzhacker Buben en bijna evenveel lustigen Deernen, woei een harde wind dwars over het veld. Beide ploegen hadden daar geen voordeel van of misschien toch de gasten wat meer. Immers zij speelden het betere en preciezere voetbal. De eerste helft wist ZSV de schade nog enigszins te beperken, maar na rust (zeker toen er ruimte weggegeven moest worden) was dat niet meer aan de orde.

Door: Martien van Rijt

Na tien minuten deden de eerste mogelijkheden zich voor. Prima spel van de thuisploeg stelde Tom Venner in staat om uit te halen. De Limburgse goalie stopte de inzet vrij makkelijk. In de tegenstoot was Susteren gevaarlijker, maar doelman Wouter Vaneker bleef goed kijken bij de een-op-een en blokkeerde de inzet met de voet. De snelle aanvallers van de gasten werden goed gevoed met puike inspeelpasses en in de achttiende minuut was Wouter Vaneker kansloos: 0-1. Bijna tien minuten later werd uit een hoekschop de bal teruggelegd en vervolgens voor het doel gedraaid. Een erg gevaarlijk moment voor het ZSV-doel, maar de bal schoot door en dus voorlangs. Na een half uur wist Remco Peggen goed tussen de bal te komen en hij nam deze goed mee. Alleen voor het doel kreeg hij de bal niet langs de goalie. Na een half uur leek het hoge speltempo bij Susteren wat af te nemen, want eerder werd de thuisploeg van hot naar her gestuurd. Met de 0-1 op het bord brak de rust aan en dat gaf de spelverhouding wel correct weer.

Na rust kwam Luc Matheij voor Dirk Verlijsdonk. De tweede helft was iets meer dan vijf minuten onderweg, toen Ward Veldpaus na wat hotseknotsvoetbal goed doorging op links en in het daaropvolgende duel ging hij naar de grond. Er werd geschreeuwd om een strafschop, maar de scheidsrechter wuifde dat weg. De thuisploeg kwam wel beter uit de kleedkamer dan het erin ging. Tot tien minuten na rust het tweede doelpunt te vieren viel door Susteren. Een wel erg gemakkelijk gegeven vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd in een keer binnen geschoten door Stijn Keulen: 0-2. Na een uur kwam Stan van Helmond voor Tom Venner. En vijf minuten later was er opnieuw een vrije trap voor Susteren. En opnieuw schoot Stijn Keulen perfect binnen: 0-3. Met nog een kwartier te gaan, was er geel voor Rick Michiels na een overtreding op Ward Veldpaus. En twee minuten later was er opnieuw geel voor een van de Limburgers. De vrije trap leverde een hoekschop op en daaruit kon Davy Althuizen bij de eerste paal bijna binnen tikken. Willem Maas kwam, maar ook hij kon het tij niet keren. ZSV gaf zich duidelijk gewonnen toen ook nog de 0-4 op het scorebord gezet werd. In de laatste minuut was er geel voor Stan van Helmond na een wat stevige schouderduw. De kreet die gestaakt werd, zal wel meegespeeld hebben. Daarmee kwam een einde aan een vervelende partij voor de thuisploeg, zeker ook omdat ZSV nagenoeg een kansloze wedstrijd speelde.

Zo gaat het wel moeilijk worden, want er moe teen keer een succesje behaald worden, wil het geloof in eigen kunnen terugkomen. Volgende week zakt ZSV af, diep het Limburgse land in. Chèvremont ontvangt dan de geelzwarten.