Kans op kans laten liggen, niets weggeven en toch met een achterstand de rust in. Dat overkwam ZSV, dat tot de wedstrijd tegen SV Venray fier aan kop ging in de eerste klasse. Natuurlijk is er het excuus dat de gasten wel erg veel hulp kregen van de matig fluitende scheidsrechter Verdonschot, die ook nog eens slecht geassisteerd werd bij het eerste doelpunt, maar dan nog. Als je zelf niet scoort kun je simpelweg niet winnen!

Door: Martien van Rijt

Als je de ploegen met het arbitrale trio het veld op ziet komen en je kunt constateren dat er een officieel drietal op deze wedstrijd geplaatst is, denk je al snel: dat voorkomt in ieder geval veel ergernis. Maar daar was geen sprake van! Al vanaf het beginsignaal waren de beslissingen van de leidsman niet te volgen.
ZSV startte furieus aan het duel en binnen vijf minuten had er een voorsprong op het scorebord moeten staan. Prima kansen waren echter niet aan de ZSV-aanval besteed. De thuisploeg was de baas op het veld en de gasten konden daar niets gevaarlijks tegenover zetten. Tot de 28e minuut. De rechtsbuiten van SV Venray kreeg duidelijk in buitenspelpositie de bal toegespeeld tegen de achterlijn. Zijn voorzet werd op de rand van de zestien keurig door Joep Claassen voor de voet van zijn tegenstander weggegleden, maar tot ieders verrassing floot de scheidsrechter voor een overtreding. Doelman Thijs bouwde een muur op, maar koos er niet voor de niet afgedekte hoek in de gaten te houden. Daardoor kon de bal door Robert Willemse makkelijk binnen gedraaid worden: 0-1. Volkomen tegen de verhouding in en bovendien zwaar onterecht. Maar daar hadden de gasten geen boodschap aan. Vijf minuten later liet de scheidsrechter een aantal fikse overtredingen van beide partijen ongestraft voorbij gaan en uiteindelijk kopte Stan van Helmond de bal rakelings naast. Opnieuw een kans naar de gallemiezen! Vijf minuten voor rust werd Stan van Helmond goed diep gestuurd en hij kon alleen op de doelman af. Scoren lukte opnieuw niet en uit de hoekschop die restte, kopte Davy Althuizen rakelings over. Op slag van rust kon Joep Claassen uit een mooie aanval op doel koppen, maar doelman Decker wist met een prima redding de nul te houden. Met een zwaar gemoed gingen de geelzwarten naar de thee. Veel beter zijn, maar wel een achterstand op het scorebord.

Na rust waren de gasten direct gevaarlijk, maar dit keer stond doelman Thijs op de juiste plek. In de 50e minuut kopte Rick Wiersema de bal uit een hoekschop hard in, maar met een geweldige reactie was doelman Decker weer winnaar. Dan lijkt ZSV in de 54e minuut eindelijk loon naar werken te krijgen, maar het doelpunt van Maarten Kuunders, gescoord met het hoofd vanuit een vrije trap, werd geannuleerd wegens buitenspel. Tien minuten later lijkt er dan toch een prima mogelijkheid te komen, maar de thuisploeg werd een duidelijke strafschop onthouden vanwege hands binnen het gebied. Uit de tegenstoot scoorden de gasten vervolgens wel. De defensie van ZSV zag er niet goed uit en de 0-2 werd door Bram Kerstenbinnengewerkt. Bij de thuisploeg werden enkele aanvallende wissels doorgevoerd. Ron Verlijsdonk was al gekomen voor de ongelukkig spelende Stan van Helmond en in de 73e minuut kwam Joost Verberne voor Marco Manders.
De druk van de thuisploeg werd groter en groter. In de 77e minuut speelde Ron Verlijsdonk zijn ploeggenoot Davy Althuizen aan, maar diens schot ging rakelings over. Opnieuw waren de gasten vanuit de tegenstoot doeltreffend. Goed gebruikmakend van de geboden ruimte, werd de 0-3 door Armend Shala binnengewerkt. Dat was duidelijk teveel voor de thuisploeg. De schouders gingen hangen en het geloof was helemaal weg. In de 81e minuut had gefloten kunnen worden voor een strafschop, maar ook de gasten schreeuwden tevergeefs. De vierde tegentreffer viel alsnog in de 85e minuut en kwam van de voet van Jesse Peeters.

De ruime 0-4 overwinning van SV Venray mocht gerust geflatteerd genoemd worden en eigenlijk volkomen overbodig. Voor ZSV kunnen er wijze lessen uit deze wedstrijd gehaald worden en vervolgens is het uithuilen en opnieuw beginnen. Volgende week wacht namelijk de Kranenmortelderby aan de Deurnese kant van het sportpark.
Opstelling ZSV: Leon Thijs, Marco Manders, Ruud v.d. Vrande, Rick Wiersema, Niek v.d. Berg, Joep Claassen, Dirk Verlijsdonk, Luc Matheij, Davy Althuizen, Maarten Kuunders en Stan van Helmond.