Enkele malen werd het duel met RKSV Heeze afgelast, maar deze zondagmiddag kon de wedstrijd uit de tweede periode dan eindelijk gespeeld worden. Er stond wat op het spel voor de geelzwarten, want bij winst mocht de vlag in top vanwege het behalen van de periodetitel!
Een meer spannend dan goed duel leverde uiteindelijk de benodigde driepunter op, waardoor ZSV voor het eerst in de bestaansgeschiedenis een nacompetitie mag spelen voor promotie naar de hoofdklasse… Werkelijk ongekend!

Door: Martien van Rijt

De eerste doelpoging van de wedstrijd was in de 4e minuut voor ZSV, maar het schot van Koen Kuunders miste kracht om echt gevaarlijk te worden. Vijf minuten later deden de gastheren wat terug, maar Maarten Kuunders stond op de eigen doellijn om een inzet vanuit een hoekschop onschadelijk te maken.
De af en toe ergerlijk fluitende scheidsrechter liet vlot spel niet toe en floot de wedstrijd eigenlijk kapot. De ergernis in beide kampen en zeker ook langs de lijn werd steeds duidelijker hoorbaar.
Na een half uur werd een fout in de defensie van Heeze genadeloos afgestraft door de alerte Koen Kuunders, die prima afrondde: 0-1!
In de 39e minuut was de thuisploeg dichtbij de gelijkmaker. Marco Manders werd simpel uitgespeeld en dat dwong doelman Leon Thijs tot een prima save. Uit de tegenstoot leek ZSV verder uit te gaan lopen toen Thijs Meulendijks alleen op de doelman af kon gaan, maar ook de Heezer doelman redde met een prima reactie.
Op slag van rust ging Ruud v.d. Vrande verschrikkelijk in de fout, en hij was waarschijnlijk de meest opgeluchte persoon op het veld toen de bal voorlangs geplaatst werd.

ZSV haalde zo, met de kleinst mogelijke voorsprong, de rust.

Na rust zat ZSV al snel weer in de wedstrijd. Joep Claassen zette in de 47e minuut de bal vanaf rechts voor, waar Davy Althuizen bij de eerste paal opdook. De doelman van Heeze had opnieuw met een geweldige reactie paraat en voorkwam een tweede tegendoelpunt.
De ploeg uit Zeilberg was de baas op het veld en in de 60e minuut legde ZSV weer een prima aanval op de mat, waarbij Davy Althuizen de bal teruglegde op Dirk Verlijsdonk. Laatstgenoemde schoot echter te wild over.
Vijf minuten later was het wel raak voor de gasten. Uit een hoekschop van Rick Wiersema werd bij de tweede paal de bal binnen gekopt door Marco Manders: 0-2!
In de 70e minuut volgde opnieuw een prima aanval van ZSV. Joep Claassen legde uiteindelijk de bal koppend terug op Koen Kuunders, maar diens inzet kon tot hoekschop verwerkt worden.
Bij ZSV werden vervolgens enkele wissels doorgevoerd. Zo kwam Luc Matheij voor Niek v.d. Berg en Stan van Helmond nam de plek in van Dirk Verlijsdonk.
In de 88e minuut maakte de scheidsrechter het nog even spannend. Marco Manders kopte op de rand van de zestien de bal weg en de leidsman zag aanleiding om een vrije trap te geven. Waarom, weet nu nog niemand! Het cadeautje werd door Ivo Moerenhout met graagte uitgepakt en hij schoof de bal binnen: 1-2.
Vervolgens kwamen de geelzwarten niet meer in de problemen. In blessuretijd kreeg ZSV nog een hoekschop te nemen, maar eerst mocht de lang geblesseerde Ward Veldpaus het veld in voor Thijs Meulendijks!

Toen klonk het laatste fluitsignaal en konden de geelzwarten de talrijk meegereisde supporters bedanken voor de steun en hen mee laten delen in de vreugde!