Twee ploegen die in de eerste bekerwedstrijd aan het langste eind trokken, troffen elkaar zondagmiddag op sportpark De Kranenmortel. Voetballend deden de gasten absoluut niet onder voor de thuisploeg! Brutaal namen de blauwwitten een 0-2 voorsprong en in de tweede helft moest ZSV hard werken om er nog een punt uit te slepen. Met die puntendeling zal niemand moeite gehad hebben, want er waren vele kansen aan beide zijden.

Door: Martien Van Rijt

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-coach Tonny van Berlo, gingen de ploegen onder een lekker nazomerzonnetje van start. Na zeven minuten kregen de geelzwarten al hun vierde hoekschop te nemen. Dat gaf een beeld van de intenties van de thuisploeg. Die vierde hoekschop werd perfect op het hoofd van Marco Manders gelegd, maar die kopte hoog over. Een minuut later lieten de gasten zien dat ze bepaald niet gekomen waren om zich bij voorbaat ondergeschikt te voelen. Dani Deelen werkte de bal maar het over! Na twaalf minuten was het dezelfde Dani Deelen die werkelijk een prachtig doelpunt scoorde! Van grote afstand werkte hij onhoudbaar binnen: 0-1.

Er was amper afgetrapt, of ZSV scoorde tegen. De assistent stak echter de vlag in de lucht, terwijl Ward Veldpaus toch echt niet buitenspel stond! Twee minuten later zette Stan van Helmond goed door op rechts en bood Ward Veldpaus een nieuwe mogelijkheid. Uit een moeilijke hoek trapte hij de bal tegen de doelman op. Na ruim een half uur was Veldpaus nog dichterbij… Na een mooie actie van Dirk Verlijsdonk die zich mooi vrijspeelde, gaf hij prima af op Ward Veldpaus. Diens schot vanaf links trof vol de tweede paal. Tien minuten voor rust was er een snelle uitval over rechts waar Stan van Helmond niets fout deed. Zijn bal op Davy Althuizen was perfect, maar diens inzet werd gestopt. Vijf minuten later was er geel voor Rick van de Ven na een niet bedoelde overtreding op Ward Veldpaus. Als je dan veel aanvallen op de mat legt en veel kansen creëert, maar die vervolgens niet benut, komt een al oude voetbalwet om de hoek kijken: het doelpunt valt aan de andere kant! En zo werd het dus 0-2. De vrij voor doel staande Richard Rooijakkers kon ongemoeid een voorzet vanaf links binnen tikken. En dat was meteen de ruststand.

Twee minuten na rust lukte het ZSV eindelijk het net van de tegenstander te doen bollen, en hoe!  Een vrije trap vanaf rechts werd door Ruud van der Vrande mooi voor de goal gelegd, waar Dirk Verlijsdonk hard binnen kopte: 1-2! Het spel golfde vervolgens heen en weer, maar het scorebord hoefde niet aangepast te worden. Na zeventig minuten werden wissels doorgevoerd: Ruud van der Vrande, Koen Kuunders en Davy Althuizen maakten plaats voor Willem Maas, Luc Matheij en Rick Wiersema. De druk op het Mierlo-Houtse doel nam toe, maar de gelijkmaker bleef uit. Nog eens twaalf minuten later kwamen Remco van den Akker en Rick Leenders voor Ward Veldpaus en Marco Manders. In de 84e minuut viel dan de toch wel verdiende gelijkmaker alsnog. Stan van Helmond zette goed door over links, waarna zijn voorzet door een touché van een blauwwitte in het eigen doel verdween: 2-2! Ondanks enkele mogelijkheden, bleef die stand op het scorebord staan.

Beide ploegen verzamelden vier punten en volgende week wordt duidelijk wie winnaar van de poule gaat worden. ZSV speelt dan in en tegen Volkel.

Het tweede elftal presteert ook buitengewoon in de bekercompetitie. Zondagochtend werd met maar liefst 4-1 gewonnen van Elsendorp!