Het duel tegen De Ster in de donderdagronde kende voor ZSV een prima afloop op het eigen sportpark. Na een 2-0 overwinning mochten de geelzwarten namelijk drie punten bijschrijven, waardoor de marge tussen beide ploegen vergroot werd van een naar vier punten!

Door: Martien van Rijt

Al in de negende minuut was het raak voor de thuisploeg. Davy Althuizen gaf een vrije trap goed voor en Dirk Verlijsdonk werkte binnen: 1-0! Een kwartier later werd Stan van Helmond over rechts weggestuurd. Hij controleerde de bal en wachtte goed op aansluiting. Hij schoof vervolgens af op de opgekomen Maarten Kuunders die het leer naar de linkerbovenhoek stuurde. De Limburgse doelman Dani Boutsen zweefde daar ook mooi naartoe en tikte de bal corner. Op slag van rust schoof Maarten Kuunders de bal goed door op Koen Kuunders, maar diens prima inzet werd opnieuw goed gepareerd door de doelman ten koste van een hoekschop. Die leverde minder gevaar op. In de blessuretijd van de eerste helft was er dan toch nog de eerste mogelijkheid voor de gasten, maar ZSV kon, zoals vaak, vertrouwen op Leon Thijs! Zo ging de thuisploeg met voorsprong de rust in.

De tweede helft liep nog geen minuut toen een middenvelder van De Ster ineen zakte. Aan de kant werd om suiker gevraagd. Die bleek te helpen, want even later stond de Limburger weer op zijn benen. Na bijna een uur pakte Stan van Helmond geel voor het onderbreken van een veelbelovende aanval. Een minuut later speelde Maarten Kuunders de bal na een driehoekje op maat diep op Ward Veldpaus en die hield goed zicht op de situatie. Hij omspeelde doelman Boutsen en schoof bekeken binnen: 2-0!
Direct na de aftrap volgde een snelle uitbraak van ZSV. Uiteindelijk draaide Davy Althuizen de bal over de linkerbovenhoek. Met nog ruim een kwartier te spelen was er geel voor een speler van De Ster vanwege een onnodige overtreding op de middenlijn. Een minuut later volgde er nog een… De irritatiegrens bij De Ster leek bereikt. De spelers met een kaart werden aansluitend heel verstandig gewisseld. In het laatste kwartier vloog een pegel van grote afstand op de lat boven Leon Thijs, die er overigens ook goed bij zat. Met nog tien minuten op de klok kwamen Jordi van der Heijden en Tim van der Steijn voor Rick Leenders en Maarten Kuunders. Na vijf minuten was er het eerste gevaar van de kant van Tim van der Steijn. Een prima uithaal werd door de doelman van De Ster gered. Net voor het verstrijken van de officiële speeltijd gaf Ward Veldpaus vanaf rechts goed voor, waarna Davy Althuizen de bal bekeken over zijn voet liet rollen…, net naast. Toen de negentig minuten vol waren, kwamen Luc Matheij en Remco Kuijpers voor Stan van Helmond en Ward Veldpaus. In de slotminuten waren de gasten nog twee keer dicht bij een treffer, maar verder dan een schot op de paal kwamen ze niet.

De geelzwarten mochten de armen in de lucht steken. Zondag wacht een bezoek aan de koploper. In en tegen Venray zal een driepunter wellicht minder voor de hand liggen.