Toen er voor rust nog geen enkele doelkans genoteerd was en het krachtsverschil tussen ZSV en de blauwwitten van de andere kant van De Kranenmortel marginaal bleek, was wel duidelijk dat de ploeg die het eerst zou scoren, spekkoper zou zijn. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar de tweede voor de gasten. De eerste werd niet afgerond, de tweede wel… En dan weet je dat er ruimte weggegeven moet worden. Daar profiteerde Deurne optimaal van.

Door: Martien van Rijt

Aftastend, zo verliepen de eerste minuten. Een vroege vrije trap voor ZSV leverde niets op. Davy Althuizen schoot in zonder gevaar te stichten. In de zesde minuut schreeuwde ZSV om een strafschop toen Maarten Kuunders naar de grond ging. Scheidsrechter Huijs zag er niets in. De eerste tien minuten speelden zich nagenoeg allemaal op de helft van de gasten af en het initiatief lag in die fase duidelijk bij ZSV.
Na een kwartier kreeg Veeneman vanaf links een vrije trap te nemen. De Deurnese bank veerde op, maar de bal ging ruim in het zijnet.
Na twintig minuten viel er nog altijd geen mogelijkheid te noteren. Bij ZSV werd door Dirk Verlijsdonk, Dirk van Limpt en Daan Weerts gestrooid met prima passes van achteruit die goed aankwamen. De controle bij de aanname bleef daar jammergenoeg bij achter. Bij het naderen van de rust, werden ook de passes minder van kwaliteit en werd het wel heel moeilijk om gevaar te stichten.
Toen de officiële speeltijd van de eerste helft erop zat, waren er geen kansen te zien geweest, dus een brilstand op het bord met de rust was het gevolg.

Aan beide kanten waren er bij aanvang van de tweede geen wissels. Er gebeurde ook nagenoeg niets. De mensen genoten voornamelijk van het mooie weer en het fanatieke gezang van de supporters. Na bijna een uur was er een vrije trap voor de gasten. Dat betekende het eerste schot op doel, maar dat kwam terecht in de handen van doelman Leon Thijs. Na een uur werd Davy Althuizen vervangen door Stan van Helmond en bij SV Deurne kwamen Van der Steijn en Bijsterveld voor Geven en Matheij. Even later werd Thijs Meulendijks vervangen door Ward Veldpaus en Dirk Verlijsdonk door Remco van den Akker.
En dan eindelijk… Ward Veldpaus stond nog geen vijf minuten op het veld, toen hij goed werd aangespeeld. Oog in oog met de Deurnese goalie wist hij die niet te passeren en werd er ten koste van een hoekschop gered. De allereerste kans van de wedstrijd was daarmee voor ZSV, maar die leverde geen doelpunt op.
Twee minuten later was er geel voor Van den Heuvel die met een overtreding op Ward Veldpaus, op de middellijn (!), het gevaar van de net ingevallen aanvaller probeerde te neutraliseren.
Met nog een kwartier op de klok was er de eerste kans voor de gasten en die was meteen raak. Wat flipperkasten op de zestien, stelde uiteindelijk Van der Werf in staat binnen te schieten: 0-1.
Dat betekende een omzetting bij beide ploegen. ZSV moest ruimte weggeven en SV Deurne bracht de snelle Van de Steen voor de doelpuntenmaker. Dat was een prima zet; met nog iets meer dan vijf minuten te gaan, kwamen de gasten er snel uit en was het Bijsterveld die de 0-2 op het bord zette met een hard diagonaal schot vanaf rechts. Doelman Leon Thijs was kansloos.
ZSV probeerde nog wel wat aan de stand te doen, maar was machteloos en toen de officiële speeltijd voorbij was, bleek de 0-2 ook de eindstand te zijn. Het verschil van twee doelpunten was geflatteerd. De wedstrijd kende amper kansen, dus voelde die marge wat zuur.

Maandag wacht Veritas; een nieuwe kans op punten. Ondanks het harde werken zat het er vandaag niet in voor de geelzwarten!