Lang kon thuisploeg Veritas de gasten uit Zeilberg tegenhouden met overtredingen die bestraft werden met geel, maar op een gegeven moment breken die kaarten je op. Zeker als er twee voor dezelfde persoon zijn, want dat betekent onherroepelijk rood!

ZSV begon het bezoek aan Neeritter niet plezierig, want al tijdens de warming up liep Koen Kuunders een blessure op, waarvoor hij naar het ziekenhuis moest. Net nadat de tweede helft begonnen was, kwam hij met een zestal hechtingen rijker het sportpark weer op.

Door: Martien van Rijt

Vanaf het begin probeerden de geelzwarten met snel combinatievoetbal door de Veritas-defensie te snijden. Dat lukte tot de zestien, dus leverde dat nog geen doelgevaar op. Bovendien voelden de Limburgers zich niets te goed om met vervelende overtredingen de opbouw uit het ZSV-spel te halen. Dat lukte in de beginfase nog met alleen vrije trappen als bestraffing, maar gaandeweg leverden die ook gele kaarten op.

De thuisploeg kwam in de negende minuut vanuit een hoekschop dicht bij een voorsprong. De bal werd op de lat gekopt en vervolgens door de ZSV-defensie met moeite weggewerkt. Vijf minuten later was het wel raak. Uit een vlot lopende aanval over links, scoorde de thuisploeg en nam Veritas de leiding in dit snel op en neer gaande duel: 1-0.

Na enkele overtredingen op Maarten Kuunders was er in de twintigste minuut dan het eerste geel voor een speler van de thuisploeg. Een minuut later werd Davy Althuizen diep gestuurd, maar hij werd binnen de zestien in de rug gelopen. Hij kreeg slechts een hoekschop die niets opleverde.

ZSV was inmiddels duidelijk de bovenliggende partij, maar wist nog altijd niet te scoren.

In de dertigste minuut werd een veelbelovende aanval onreglementair onderbroken en Veritas incasseerde de tweede gele kaart. Joep Claassen plaatste de bal uit de toegekende vrije trap, maar net naast. Bijna tien minuten later had Claassen meer succes. Een prima aanval van ZSV werd enkele malen afgeslagen, maar toen viel de bal voor de voeten van Joep Claassen die de bal onhoudbaar in de rechter bovenhoek joeg: 1-1!

Nog voor rust was er voor de derde keer geel voor de thuisploeg toen Joep Claassen opzichtig onderuit geschoffeld werd. De toegekende vrije trap werd bijna in het eigen Limburgse doel gekopt. De rust werd echter bereikt met een 1-1 stand.

De tweede helft was vier minuten oud, toen er zich uit het niets een mogelijkheid voordeed voor Daan Weerts, maar zijn inzet verdween met een boogje over het doel. In de 55e minuut legde ZSV een mooie, vlotte aanval op de mat die Dirk van Limpt in vrije positie voor het doel bracht. De bal werd door de goalie keurig van de voeten geplukt.

Zeven minuten later schakelde Daan Weerts een versnelling hoger en rukte op langs de rechterlijn. Zijn voorzet was op maat, maar Dirk van Limpt schampte de bal slechts. In de 67e minuut kon de vierde kaart genoteerd worden en ook deze was volledig terecht. Rick Wiersema kreeg de toegekende vrije trap niet voorbij de muur.

In de 70e minuut werd Dirk Verlijsdonk die na een liesblessure weer terug was, vervangen door Stan van Helmond. Hij moest met zijn snelheid nog meer druk zetten op de Limburgse defensie.

Opnieuw geel voor Veritas…

Met nog een kwartier te spelen was Remco van den Akker dichtbij de dikverdiende voorsprong voor ZSV, maar ook hij slaagde er niet in het net te vinden. Een minuut later had het inbrengen van Stan van Helmond succes, want de snelle aanvaller kon alleen met een stevige overtreding gestopt worden. Opnieuw was geel het gevolg, maar omdat de Limburgse verdediger al eerder zo’n prent gezien had, kreeg hij ook nog een rode kaart te zien! De vrije trap werd door Davy Althuizen in de rechterhoek geplaatst en de doelman kon de bal alleen nog maar uit zijn doel stompen. Maarten Kuunders anticipeerde goed en met een duik wist hij de bal binnen te koppen. De Limburgse assistent-scheidsrechter probeerde met een onterecht vlagsignaal wegens buitenspel nog een doelpunt te voorkomen, maar dit keer lukte hem dat niet: 1-2!

Zes minuten voor het einde van de wedstrijd verdiende een snelle, knappe uitval over rechts een beter lot, maar ZSV kreeg de bal er niet in. Eerder al werd een veelbelovende ZSV-aanval onterecht afgefloten, toen de grensrechter nog altijd boos de vlag onterecht de lucht in stak.

In blessuretijd probeerden de tien van Veritas nog een puntje te redden, maar ZSV nam volledig terecht de volle drie punten mee naar Zeilberg.

Volgende week speelt de ploeg van Ömer Kaya thuis tegen Chèvremont.

Opstelling ZSV: Leon Thijs, Niek vd Berg, Daan Weerts, Rick Wiersema, Ruud vd Vrande, Joep Claassen, Dirk Verlijsdonk (70. Stan van Helmond), Dirk van Limpt, Maarten Kuunders, Davy Althuizen en Remco vd Akker.