In een niet bijster goed duel deelden Venlosche Boys en ZSV de punten. Dat gebeurde na een revival van ZSV na rust, want in de eerste helft waren de geelzwarten geheel machteloos en hadden niets in de melk te brokkelen. Na rust tapten de spelers van Johan Vullings duidelijk uit een ander vaatje en wisten ze een puntendeling uit het vuur te slepen. Scheidsrechter Ulijn had ook twee verschillende helften. Hij had het moeilijk om goed om te gaan met het meer dan fanatieke thuispubliek dat zich vaak vervelend probeerde te mengen in het verloop van de wedstrijd en de beoordeling van de, af en toe bij de voornaam aangesproken, scheidsrechter. Het laatste half uur leek hij een pantser opgebouwd te hebben en werd de thuisploeg minder bevoordeeld.

Door: Martien van Rijt

De klok liep vijf minuten toen Rick Wiersema, na balverlies op het middenveld, de Limburgse aanvaller keurig de bal voor de voeten wegtikte. De scheidsrechter vond dat een vrije trap waard. Gerechtigheid geschiedde toen de vrije trap hoog over werd geschoten. Een minuut later moest doelman Leon Thijs wel optreden, wat hij ook goed deed. Na bijna tien minuten zwijnde ZSV. Uit een hoekschop werd de afgeslagen bal van buiten de zestien op de paal geschoten. In de twaalfde minuut was het wel raak. De vooral in de eerste helft niet sterk spelende Marco Manders ging opzichtig in de fout. De thuisploeg leek daarvan te profiteren. Doelman Thijs maakte een overtreding met geel en een strafschop tot gevolg. Assistent Elbers vlagde nog voor buitenspel, maar de strafschop bleef staan. Bob Heveling scoorde de terechte 1-0 in Venlo. Na twintig minuten was het opnieuw gevaarlijk voor het ZSV-doel. De geelzwarten hadden tot dan toe niets in de melk te brokkelen, helaas. Een paar minuten voor rust was er geel voor Ruud van der Vrande na vasthouden. Waar de scheidsrechter veel stevige overtredingen van Venlonaren af en toe slechts met een vrije trap bestrafte, bleek zijn liniaal twee maten te bevatten. Het rustsignaal klonk bij een stand van 1-0. Een machteloos ZSV moest deze helft maar snel vergeten en hopen op beter spel na de thee.

Die hoop kwam uit! Een minuut na rust werd Davy Althuizen wel of niet binnen het gebied gepakt. De scheidsrechter bepaalde dat de overtreding erbuiten was. De vrije trap van Rick Wiersema werd met moeite slechts ten halve gekeerd en met vereende krachten wisten Davy Althuizen en tot slot Stan van Helmond de bal binnen te werken: 1-1! Na een uur werd een vrije trap vanaf rechts door Jordi van der Heijden een metertje naast gekopt. In de tegenstoot raakte de thuisploeg de zijkant van de paal. Even later was er geel voor Jordi van der Heijden na een overtreding en veel gejammer en geschreeuw vanaf de zijkant. Dat schreeuwen bleef telkens achterwege bij de vele overtredingen die door de aanvoerder van de thuisploeg begaan werden. Coach Johan Vullings bracht verstandig Dirk Verlijsdonk voor Jordi van der Heijden die dus op scherp stond na een snelle tweede overtreding. Met nog tien minuten op de klok kwam Dirk Maas voor Davy Althuizen die bijna een schep nodig had om weg te komen nadat hij erg vaak onder het gras geschoffeld was… De scheidsrechter was, zoals gezegd, duidelijk onder de indruk van het luidruchtige thuispubliek. Maar na alweer een overtreding van aanvoerder David Driessen zag die eindelijk geel. Twee minuten voor tijd was er geel voor geel voor Aasif Dalouh voor het wegtrappen van de bal, waarmee hij liet blijken het niet eens te zijn met de leiding. Dat was het laatst vermeldenswaardige van deze wedstrijd. Het punt inpakken en snel meenemen naar Zeilberg was het devies.

In Zeilberg wachtte de selectie en de staf nog een mooi verblijf in de kantine, waar de vrouwen-1 hun versbehaalde kampioenschap vierde! Proficiat dames! Zaterdag wacht de Kranenmortelkraker thuis tegen SV Deurne. Deze wedstrijd wordt op zaterdagavond gespeeld.