Maar liefst zeven punten bedroeg de afstand voor de aftrap voor het duel ZSV-Chèvremont, tussen de geelzwarten van Johan Vullings en de nummer voorlaatst SC Susteren. Vorige week versloegen de groenwitten ZSV met duidelijke cijfers en liepen ze drie punten uit. Deze zondag moest de ploeg uit Susteren de punten in Someren laten, terwijl ZSV thuis drie punten pakte. Het gat is teruggebracht naar opnieuw vier punten. Nog altijd rodelantaarndrager, maar de voorlaatste plek is weer in zicht. Dit dankzij een hatrick van Koen Kuunders en een benutte penalty door Rick Wiersema. Het zonnetje brak letterlijk en figuurlijk door op sportpark De Kranenmortel!

Door: Martien van Rijt

Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat ZSV voor de winst ging, maar een andere keuze had het ook niet. Er was nog net geen half uur gespeeld toen de verdiende voorsprong op het scorebord zichtbaar werd. Thijs Meulendijks speelde Koen Kuunders aan die zonder te dralen op goal schoot: 1-0! Met nog tien minuten op de klok in de eerste helft ging Ward Veldpaus goed door over rechts over rechts. Zijn inzet werd door de Limburgse doelman getoucheerd en de lederen knikker ging daardoor net voorlangs. Vijf minuten later speelde Koen Kuunders goed in de loop van Stan van Helmond, maar door een duwtje stond diens vizier niet op scherp. Nog net voor rust mocht ook Leon Thijs een keer handelend optreden. Maar de eerste helft werd een minuut later nog mooier afgesloten. Opnieuw was het Koen Kuunders die scoorde. Dit keer met een mooi boogje op aangeven van Davy Althuizen: 2-0, tevens de ruststand.

Het eerste kwartier na rust ging voorbij zonder hoogtepunten. Sterker nog: het duurde tot de zeventigste minuut dat er een prima aanval viel te zien. Deze kwam opnieuw van ZSV, maar Stan van Helmond kwam een teenlengte tekort om af te kunnen ronden na een harde voorzet. Een minuut later was er geel voor Marco Manders die er op de middenlijn een afval uithaalde. Met nog ruim een kwartier te spelen, kwamen Remco van den Akker en Tom Venner voor Stan van Helmond en Davy Althuizen. Tien minuten voor tijd volbracht Koen Kuunders zijn hatrick: Bekeken schoof hij de bal langs de paal het doel binnen: 3-0! Twee minuten later was er een grote mogelijkheid voor de gasten. Van dichtbij joeg Micky Bouchaut de bal hoog over het ZSV-doel. Vervolgens kreeg Ward Veldpaus geel, omdat hij na het fluitsignaal nog een doelpoging ondernam. Nog vijf minuten op de klok en Rick Wiersema scoorde de 4-0 uit een penalty die werd toegekend na een overtreding op Ward Veldpaus. De laatste minuten werden Dirk Verlijsdonk, Rick Leenders en Remco Peggen nog ingebracht. De stand veranderde niet meer. Een mooie 4-0 stond te blinken op het scorebord!

Over twee weken, 16 april, staat het uitduel tegen Venlosche Boys op het programma. Dan kunnen de geelzwarten opnieuw laten zien dat de strijd nog niet opgegeven is!