In een zeker niet hoogstaand duel heeft ZSV zijn meerdere moeten erkennen in RKSV Minor. Erg veel lukte er niet bij ZSV en met name op fysiek vlak waren de Limburgers de bovenliggende partij. Dat lag natuurlijk ook aan scheidsrechter Meijers die bepaalde hoever de thuisploeg mocht gaan. Bovendien herschreef hij af en toe de regels. Uiteindelijk was de overwinning wel terecht, maar op deze manier voelde die voor ZSV ook vervelend aan.

Door: Martien van Rijt

De eerste tien minuten van het duel waren voor ZSV waarin het enkele hoekschoppen kon afdwingen die niets opleverden. Vervolgens nam de thuisploeg het initiatief even over. Maar in de 20e minuut werd Stan van Helmond weggestuurd. Zijn schot ging hoog over. Tien minuten later was er goed werk van Stan van Helmond die de bal bij Koen Kuunders bracht, die eveneens ruim overschoot. Direct daarna werd een buitenspelsignaal aan de andere kant door de scheidsrechter genegeerd, waardoor de knappe redding van Leon Thijs belangrijk werd. Na een eerste helft met zeker niet te veel doelkansen was de 0-0 ruststand wel logisch.

Na rust kwam Thijs Meulendijks voor Luc Matheij. In de 53e minuut werd een aanval van ZSV afgeslagen en de counter werd door Minor goed uitgespeeld: Swen Cornelissen scoorde de 1-0. Na een uur spelen werd rechts achterin een duidelijke overtreding gemaakt op de Zeilbergse back, Remco Peggen. Scheidsrechter Meijer negeerde die overtreding, wat leidde tot een kans voor de thuisploeg. Opnieuw was Leon Thijs degene die erger kon voorkomen. De hoekschop die na de blessurebehandeling bij Remco Peggen genomen mocht worden, kwam bij Cornelissen terecht die nu van grote afstand binnen pegelde en de 2-0 liet aantekenen. De rol van de scheidsrechter werd langzaamaan lachwekkend. Dat zal zijn bedoeling niet zijn geweest, maar je eigen regels bedenken, kan toch ook niet. De gasten waren het even kwijt en de kansen voor de thuisploeg regen zich in dat stadium aaneen. ZSV aan de andere kant, creëerde nagenoeg niets meer. Met nog een kwartiertje op de klok kwam Ward Veldpaus voor Davy Althuizen. Drie minuten voor tijd was er een hoekschop voor ZSV. De inzet van Dirk Verlijsdonk werd van de lijn gewerkt. In de extra tijd was het uiteindelijk toch nog raak voor ZSV. Ward Veldpaus werd eindelijk goed diep gestuurd en hij ronde prima af: 2-1. Dat was tevens de eindstand.

Volgende week staat de derby tegen de blauwwitten in Someren op het programma.