Het was zwaar voor de mannen van coach Ömer Kaya. Het was erg warm en de gasten uit Overloon waren niet van plan de kaas van het brood te laten eten. Er werd in hoog tempo gespeeld en in de eerste helft schuwde SSS’18 het fysieke spel niet om een aanstaande ZSV-aanval een vroegtijdige dood te laten sterven. Het aantal kansen dat de gasten zich wisten te creëren lag zeker niet lager dan dat van de thuisploeg, maar er was een manco in de afwerking. De Zeilbergse geelzwarten deden dat beter en dat leidde tot de eerste overwinning in dit nog brandnieuwe seizoen!

Door: Martien van Rijt

Het eerste gevaar kwam van de gasten, maar ZSV-goalie Leon Thijs was in de 6e minuut op z’n post.

Vervolgens kwamen beide ploegen lange tijd niet in de buurt van het doel van de tegenstander. En toen dat in de 20eminuut eindelijk eens wel lukte, werd Maarten Kuunders onterecht teruggefloten voor een vermeende handsbal. Na een half uur werd het tijd om voor de eerste keer de balans op te maken. Ondanks de hoge temperaturen werd er in een hoog tempo gespeeld. Het spel was redelijk in evenwicht, al hadden de gasten veel overtredingen nodig om het ZSV-spel te ontregelen. Dat verhoogde het kijkplezier niet. Twee minuten voor rust kreeg Joep Claassen vanaf links een hoekschop te nemen die hij mooi op het hoofd van Maarten Kuunders legde. Diens kopbal ging tien centimeter over de lat. Daardoor werd de rust bereikt met een brilstand.

De tweede helft was amper vijf minuten oud, toen ZSV op voorsprong kwam. In de 50e minuut waren er drie kansen op rij voor de thuisploeg. De eerste mogelijkheid leidde tot een hoekschop. Daaruit kopte Daan Weerts op doel, maar zijn inbreng werd van de lijn gekopt. Uit de rebound scoorde Dirk van Limpt met een bekeken schuiver: 1-0!

In de 57e minuut zwijnde de thuisploeg, toen zo’n beetje alles mis ging wat mis kon gaan. Gelukkig voor ZSV gold dat ook voor de afronding door Nic van Ool. Helemaal vrijstaand schoof hij de bal langs de verkeerde kant van de paal. In de 63e minuut werd Stan van Helmond onreglementair gestopt en een vrije trap was het gevolg. De inzet van Rick Wiersema werd door de doelman van SSS’18 langs gekeken. Vijf minuten later zweefde doelman Leon Thijs prachtig een kopbal uit de kruising. De inzet was afkomstig van… Daan Weerts! Weer vijf minuten later werd Stan van Helmond over links weggestuurd. Zijn geplaatste schot werd even schitterend tot hoekschop verwerkt door Overloon-goalie Sjoerd Cornelissen.

ZSV plooide steeds verder terug, ook gedwongen door de tegenstander die op jacht ging naar de gelijkmaker. Er waren zeker kansen, maar er werd niet gescoord. Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd werd de moegestreden Stan van Helmond vervangen door Ward Veldpaus. Zijn opdracht was de bal wat langer in bezit te houden om de defensie ademruimte te gunnen. Na enkele mogelijkheden voor de gasten, viel de bal in de 88e minuut aan de andere kant in het net. Davy Althuizen werd goed aangespeeld die op zijn beurt de bal goed mee kon geven aan Ward Veldpaus. In de loop knalde die de bal via de onderkant van de lat binnen: 2-0!

In de toegevoegde tijd kwamen de gasten nog tot enkele mogelijkheden en met de tong op de schoenen werd het laatste fluitsignaal door alle spelers verwelkomd. De eerste punten zijn binnen voor ZSV, al ging het moeizaam.

Volgende week speelt ZSV in Neeritter het duel met Veritas, dat Wilhelmina’08 met 1-3 wist te verslaan.