Eindelijk mocht het weer! Na een oefencampagne aan bekerwedstrijden ging het zondag dan eindelijk weer om het ‘echie’… Vanuit Weert was Wilhelmina’08 afgereisd naar Zeilberg en dat was de eerste tegenstander in de competitie 2021-2022. Met fel spel en veel inzet probeerden de gasten het gemis aan kwaliteit ten opzichte van de thuisploeg te compenseren en het slaagde er best lang in. Uiteindelijk deed verdediger Sven Peeters zijn ploeg gruwelijk tekort door de gehele wedstrijd commentaar te leveren op de leiding. Met nog zo’n kwartier te spelen en met een minimale achterstand op het bord, was een van de assistenten dat gedrag zo moet dat hij scheidsrechter Velings adviseerde geel te geven na weer een tirade. Velings ging in op dat advies, maar Peeters had al geel op zijn naam staan. Op de gele kaart volgde derhalve meteen een rode prent, wat het er voor de gasten niet makkelijker op maakte.

Door: Martien van Rijt

De gasten uit Weert hadden er duidelijk ook zin in en startten fel. De thuisploeg nam een wat meer afwachtende houding aan en speelde vanuit een strakke organisatie. Dat kon niet voorkomen dat de  eerste kans voor de gasten was. Een voorzet vanaf rechts werd hard ingekopt door Jay Stals. De bal ging slechts twintig centimeter over het doel.

Na ruim tien minuten was het de thuisploeg die van zich deed spreken. ZSV werd een zuivere strafschop onthouden toen Thijs Meulendijks alleen op doel af kon en onder de zoden gelopen werd. Scheidsrechter Velings schatte de situatie compleet verkeerd in en woof het letterlijk weg. Iets na een kwartier was er geel voor aanvoerder Youssef Koubali na onbesuisd inkomen.

Een minuut later was het opnieuw een overtreding die Thijs Meulendijks kon stoppen. Sven Peeters gooide Meulendijks met een ferme duw op de grasmat. Dit keer floot de scheidsrechter wel en gaf een penalty. Maarten Kuunders schoof de bal bekeken in de hoek van het doel: 1-0. Sinds het doelpunt ligt de controle helemaal bij de thuisploeg. Er sloop wat irritatie in de Limburgse ploeg wat hun niveau niet ten goede kwam.

In minuut 32 was het opnieuw Thijs Meulendijks die weggestoken werd. Met een schijnbeweging zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been en schoot tegendraads in. De Weertse doelman wist er op het nippertje een hand tegen te krijgen.

Met nog tien minuten te spelen voor rust leidde een misverstand in de ZSV-defensie plotseling tot een mogelijkheid voor de gasten. Jay Stals boog het leer echter over het doel. Net voor rust maakte een heerlijke combinatie dat ZSV door de Limburgse defensie sneed. Luc Matheij wist uiteindelijk geheel vrijstaand niet af te ronden.

Zo werd de rust bereikt met een verdiende 1-0 voorsprong voor de ploeg van Ömer Kaya.

De eerste tien minuten na de rust gaven hetzelfde beeld. Controle en kansen waren voor de thuisploeg. Wilhelmina’08 zette vervolgens even druk, maar verder dan een rollertje op doel kwamen de Limburgers niet. ZSV zette daar een prima mogelijkheid tegenover. Uit een hoekschop van Luc Matheij werd maar net naast gekopt door Maarten Kuunders.

Na een uur spelen zette de coach van de gasten de zaak om. Ali Simsek kwam voor Yassine El Arguioui en er werd een man meer naar voren gestuurd. De gasten gingen voor de gelijkmaker, maar ze gaven daarmee ruimte weg. De vraag was of ZSV daarvan zou kunnen profiteren.

ZSV moest in ieder geval meer gaan verdedigen en dat ging niet altijd foutloos. In de 68e minuut kreeg Dirk van Limpt na een botsing met zijn tegenstander een gele kaart voorgehouden en twee minuten later moest ZSV-doelman Leon Thijs zijn beste kunnen laten zien. Hij ranselde op een geweldige manier de bal uit zijn doel, toen hij er eindelijk eentje op zich af zag komen!

Met nog een kwartier op de klok was er geel voor Sven Peeters die nu op het middenveld opnieuw Thijs Meulendijks onderuit schoffelde.

De gasten voerden de druk op, maar ZSV bleef eigenlijk vrij eenvoudig overeind. Inmiddels was Niek van de Berg in het veld gekomen voor Luc Matheij. Ward Veldpaus kwam de moegestreden Thijs Meulendijks aflossen.

Met nog twaalf minuten op de klok was er dan toch eindelijk echt gevaar. Dirk Verlijsdonk kopte echter de bal uit het doel na een hoekschop.

Toen volgde het al besproken moment van de rode kaart voor Peeters. De gemoederen liepen hoog op bij de Limburgse ploeg, maar hun aanvoerder, Niels Roijakkers, hield het hoofd koel en suste de zaak prima.

Na die kaart hoopten de kansen zich op voor de thuisploeg. Maarten Kuunders werd neergehaald en de vrije trap van Kevin van den Broek werd met kunst en vliegwerk gekeerd.

Nog een keer speelde de Limburgse coach een troefkaart. Hij wisselde Placide Avouzoa Njoh en bracht Osman Fofana op de linkerflank.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd kopte Edwin Vaas uit een hoekschop op doel en hij hoorde de bal de lat schampen.

Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Koen Kuunders werd op rechts gevonden. Hij omspeelde de doelman en prikte de 2-0 binnen!

Bijna scoorde Koen Kuunders zijn tweede doelpunt, want in de 95e minuut was er opnieuw een grote mogelijkheid voor hem. Zijn inzet werd echter knap gekeerd. Dat was de laatste actie van de wedstrijd. ZSV startte de competitie met een verdiende 2-0 overwinning.

Volgende week gaan de geelzwarten naar Overloon voor het duel tegen SSS’18. Wellicht kan daar een vervolg gegeven worden op de prima start!