De wedstrijd ontvouwde zich voor ZSV op de meest ongunstige wijze. De thuisploeg scoorde vroeg in de wedstrijd en parkeerde vervolgens de bus. Als er even iets te halen viel, was het met de snelle Bas Joosten levensgevaarlijk. Het doodmaken van de wedstrijd werd door de ploeg uit Overloon tot kunst verheven en ZSV wist er nagenoeg niets tegenin te brengen.

Door: Martien van Rijt

Even leken de voor deze gelegenheid in het witzwart gestoken gasten goed uit de startblokken te komen. In de derde minuut mocht Thijs Meulendijks een hoekschop nemen, maar die leverde niets op. SSS’18 ging beter met de mogelijkheden om, want vier minuten later werd Bas Joosten op rechts diep gestuurd. Hij zag doelman Leon Thijs ver voor het doel staan en boog de bal keurig binnen: 1-0.

Prima combinatievoetbal bracht Luc Matheij na ruim een kwartier in stelling. Die schoot van net buiten de zestien een metertje over. Even later bediende Thijs Meulendijks vanaf links keurig Remco vd Akker, maar die schoot vrij voor goal wild over. 

Uit de tegenstoot was Joosten dicht bij zijn tweede treffer toen hij met een kopbal via de vingertoppen van de goalie de lat trof.

ZSV deed z’n best, maar bij balbezit stond er een bus geparkeerd voor het Overloonse doel. Er waren wel enkele mogelijkheden, maar die leverden niet veel op. Uit een hoekschop nam Wiersema de bal op de slof, maar het geloste schot spatte uiteen op het dijbeen van Cas Rutten die strompelend de zijlijn opzocht en de strijd moest staken.

Op slag van rust pikte Bas Joosten op de middenlijn een verdwaalde bal op en kon opstomen. Hij kon zijn boogbal die leidde tot de voorsprong echter niet herhalen. ZSV had het betere voetbal, maar met af en toe een onderbrekende overtreding hield de thuisploeg de kleine voorsprong vast tot aan de rust: 1-0.

Ook in de tweede helft werd al snel een veelbelovende aanval van ZSV onderbroken met een overtreding. Dit keer schoot Davy Althuizen uit de vrije trap raak: 1-1. 

Direct na de aftrap rukte de thuisploeg op en werd een makkelijk gegeven penalty benut. Joosten scoorde zijn en Overloons tweede: 2-1.

Na bijna een uur spelen, werd een snelle uitbraak prima uitgespeeld, maar voor de doelman faalde Thijs Meulendijks. Even later kwam Dirk Maas voor de moe gestreden Dirk van Limpt.

In de 67e minuut werd Davy Althuizen goed aangespeeld, maar ook zijn inzet werd gestuit door de Overloonse doelman. Vijf minuten later kwam Ward Veldpaus voor Rick Wiersema. Amper twee minuten later leek ZSV ook een penalty te krijgen toen Ward Veldpaus neergelegd werd, maar de bal werd net buiten het gebied neergelegd. De vrije trap leverde vervolgens niets op. Even later moest bij een zeldzame uitval van de thuisploeg Leon Thijs zijn kunnen laten zien en dat deed hij.

Met nog tien minuten op het bord probeerde Thijs Meulendijks een strafschop te versieren, maar hij slaagde daar niet in. Een minuut later kwam Rick Leenders voor Remco vd Akker. 

Even later al profiteerde de thuisploeg van de geboden ruimte en scoorde de 3-1.

De uit frustratie geboren gele prent voor Dirk Verlijsdonk illustreerde de partij prima: Een veelal onmachtig ZSV legde het af tegen hard werkend SSS’18.