Er stond best wel wat op het spel in het duel Veritas-ZSV; bij winst zouden de geelzwarten op de ranglijst een plekje boven de ploeg uit Neeritter komen staan en bij verlies zou Veritas een kloof van vier punten creëren. De ploeg van Ömer Kaya had de wedstrijd tegen SV Deurne nog in de benen en moest het doen zonder Koen Kuunders en Dirk Verlijsdonk. Nog voor rust moest Davy Althuizen ook eerder de terugreis aanvangen dan gepland. Maar met inzet en wilskracht lukte het toch om de dure drie punten mee te nemen uit Limburg.

Door: Martien van Rijt

De wedstrijd was zes minuten oud, toen de bal diep gespeeld werd op Thijs Meulendijks. Gelijktijdig met de uitkomende doelman zette hij de voet tegen de bal. Dat leverde Meulendijks veel pijn op. Gelukkig kon hij door, maar hij hield de hele wedstrijd last. Gelukkig voor de lichtelijk vermoeide gasten, kropen beide ploegen dicht op elkaar, wat een zeer klein speelveld opleverde. Na ruim tien minuten woof de scheidsrechter het buitenspelsignaal van de ZSV-assistent weg. Dat leverde overigens geen gevaar op; de bal werd wild naast geschoten.
Bijna halverwege de eerste helft belandde een hoekschop van Thijs Meulendijks via Remco Kuijpers tegen de lat. De terugspringende bal werd door Rik Wiersema ingeschoten, maar van de lijn gehaald. Dit had de voorsprong voor ZSV moeten zijn! Tien minuten voor rust werd Davy Althuizen vervangen door Ward Veldpaus.
Vijf minuten later werd Maarten Kuunders diep gestuurd, zijn duel met de doelman leidde tot een hoekschop die niets opleverde. Een minuut later ging Dirk van Limpt aan de arm van zijn tegenstander hangen toen die op wilde stomen. Dat leverde Van Limpt geel op. De bijbehorende vrije trap van grote afstand werd door Leon Thijs over de lat getikt.
Een minuut voor rust legden de geelzwarten een prima aanval op de mat, die eigenlijk al afgerond had moeten worden. Dat gebeurde echter niet en vervolgens werd Maarten Kuunders duidelijk onderuit geschoffeld. De scheidsrechter weigerde echter de bal op de stip te leggen. Daarmee bleef de 0-0 op het scorebord tot aan de rust.

Na ruim vijf minuten in de tweede helft was er een sterke fase voor ZSV die leidde tot kansen voor o.a. Ward Veldpaus. Een verdekt schot van Luc Matheij ging maar net langs de paal.
Daarna volgde een korte sterkere fase van de thuisploeg. Na ruim een uur werd de bal uit een hoekschop via de grond ingekopt, maar door doelman Leon Thijs knap overgetikt. Het gevaar uit de hoekschop die volgde, was nog groter en de redding van de ZSV-goalie nog knapper!
Met nog een kwartier speeltijd op het bord werd Thijs Meulendijks vervangen door Stan van Helmond. ZSV wilde duidelijk voor de winst gaan en voerde de druk op. Veritas kwam er wel met snelle en gevaarlijke uitvallen uit. Met nog ruim vijf minuten officiële speeltijd kwam Marco Manders voor Remco Kuijpers en bijna direct daarna was het raak voor ZSV! De bal wordt over links diep gespeeld op Ward Veldpaus. Die nam de bal goed mee, kwam naar binnen en schoot met rechts over zijn standbeen de bal langs de linker paal binnen: 0-1!
Drie minuten voor tijd leverde een stevige overtreding op Remco van den Akker geel op voor zijn tegenstander. De toegekende vrije trap werd bij Maarten Kuunders op rechts in de voeten gespeeld. Hij omspeelde zijn tegenstander en boog de bal maar net over het doel.
De toegevoegde tijd bedroeg maar liefst zeven minuten en met de tong op de schoenen wist ZSV de winst over de streep te brengen!

Belangrijke punten mochten bijgeschreven worden en de geelzwarten schoven daarmee een plaatsje op, op de ranglijst. Volgende week wacht weer een uitwedstrijd in en tegen Susteren.