Op een ijskoud en op plekken ijzig Geldrops sportpark traden de geelzwarten aan tegen VV Geldrop. Binnen tien minuten keken de ZSV’ers tegen een 2-0 achterstand aan, maar uiteindelijk was winst zelfs nog mogelijk. Het stond niet goed bij ZSV. Het middenveld en de achterhoede kregen in de beginfase geen grip op VV Geldrop en het deels bevroren veld zorgde ook al voor de nodige problemen. In de eerste helft speelde ZSV voor het eigen doel op een hard bevroren en gladde ondergrond. Doelman Leon Thijs had alle moeite om overeind te blijven en hij moest tot drie keer toe in actie komen binnen tien minuten. Twee keer tevergeefs en een keer zeer nuttig.

Door: Martien van Rijt

Al in de tweede minuut keken de geelzwarten tegen een achterstand aan. Toen een voorzet gegeven werd, riep doelman Thijs en gooide hij zich in de baan van het schot. Hij viel echter op een harde ondergrond en miste de bal voldoende om deze bespeelbaar te houden. Hoog opstuitend kwam het leer in de doelmond terecht en daar werd door een Geldropse aanvaller alerter gereageerd dan door zijn tegenstander. Met het hoofd werd de 1-0 aangetekend. Verwijtende blikken vielen verschillende ZSV’ers ten deel, maar er was niet een iemand aan te wijzen die echt schuld had aan dit doelpunt. Ruim vijf minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Rick Wiersema had onvoldoende controle over de bal om deze echt op te ruimen en vervolgens werd het leer vanaf de zestienmeterlijn binnen geschoten door Van Moorsel: 2-0. Amper een minuut later was het bijna 3-0, maar nu kon doelman Thijs wel goed ingrijpen. Dat was voor ZSV een teken dat het toch kon deze middag. Het voetballen werd minder hectisch en doordat Geldrop achteruit leunde, kon ZSV beter in het spel komen. De wedstrijd was 35 minuten oud toen op het middenveld een kopduel gewonnen werd door Dirk Verlijsdonk. Zijn tegenstander stortte ter aarde, maar de aanvallende ZSV’ers hadden dat niet in de gaten. De scheidsrechter had het wel gezien, beoordeelde het als een fair duel en liet doorspelen. Thijs Meulendijks had van dat al geen weet en ontving de bal net buiten het strafschopgebied. Hij speelde zich goed vrij en schoot de bal bekeken in de verre hoek: 1-2. De Geldropse spelers, de trainer en de aanhang hadden geen goed woord over voor het doorspelen van ZSV, omdat Geldrop al enkele malen de bal uit het veld had geplaatst voor blessurebehandelingen voor ZSV’ers. Begrijpelijk, maar de boosheid zou in dit geval uit moeten gaan naar de scheidsrechter. Net voor rust werkte ZSV de achterstand helemaal weg. Een hard voorzet van Thijs Meulendijks vanaf links werd door een verdediger in eigen doel gekopt. Het was dezelfde speler die eerder het kopduel verloor, waaruit ZSV de eerste goal wist te scoren: 2-2.

Na rust kwam Koen Kuunders na een erg lange periode van blessureleed de jonge Jordy van der Heijden vervangen. Het elftal van coach Ömer werd wat omgezet. Koen Kuunders nam plaats op het middenveld en Joep Claassen nam de plek van Van der Heijden over. Daarmee was er meer evenwicht in het elftal van ZSV. De ploeg speelde veel beter en was de bovenliggende partij. Binnen zeven minuten had er twee keer naar de stip gewezen kunnen worden toen eerst Thijs Meulendijks onder het gras werd geduwd net toen hij op doel wilde schieten en enkele minuten later hetzelfde gebeurde met Maarten Kuunders. Laatstgenoemde kreeg zelfs twee spelers in zijn rug. In de zestigste minuut was het Maarten Kuunders die een dot van een kans miste. Hij kon alleen op de doelman af, maar schoot de bal in de benen van de goalie. Tegen het spelbeeld van de tweede helft in, scoorde de thuisploeg wel in de 67e minuut. Uit een snelle uitval werd de bal bekeken binnen geschoten: 3-2. Opnieuw keek ZSV tegen een achterstand aan. Met nog een kwartier te spelen, moest er opportunistischer gespeeld worden. Coach Ömer kwam met een dubbele wissel. Stan van Helmond kwam voor de leeg gespeelde Thijs Meulendijks en Teun van Bommel kwam de op scherp staande Dirk Verlijsdonk vervangen. De wissels waren amper doorgevoerd of het succes gloorde! Niek van de Berg stoomde over de linkerflank op en sneed het strafschopgebied in. Een dubbele tackel was de reactie van de Geldropse defensie en Van de Berg werd gestuit ten koste van een penalty. Davy Althuizen nam de taak om die te nemen op zich en hij poeierde onberispelijk binnen: 3-3. In de 82e minuut was Niek van de Berg nog dicht bij de winnende goal, maar hij zag zijn schuiver langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Een koude middag, een aantrekkelijk duel, zes goals, het was het zeker wel waard om die kou te trotseren. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Heeze op het programma voor de geelzwarten.

Opstelling ZSV: Leon Thijs, Marco Manders, Ruud v.d. Vrande, Rick Wiersema, Niek v.d. Berg, Joep Claassen, Dirk Verlijsdonk (Teun van Bommel – 76’), Jordy v.d. Heijden (Koen Kuunders – 46’), Thijs Meulendijks (Stan van Helmond – 76’), Maarten Kuunders en Davy Althuizen