Opnieuw behaalde ZSV een belangrijke en verdiende overwinning. Dit keer waren de geelzwarten te sterk voor de nummer drie op de ranglijst, SV Minor uit Nuth. Met 2-1 werden de drie punten in Zeilberg gehouden. Een degelijke overwinning, dit keer. ZSV liep uit naar een 2-0 voorsprong, maar gaf met nog enkele minuten te spelen de tegenstander de kans om nog het gevoel te krijgen dat er een punt gewonnen zou kunnen worden. Maar de tegengoal was het enige wat ZSV weggaf in de tweede helft. Soeverein werd de overwinning over de streep getrokken.

Door: Martien van Rijt

De toss werd gewonnen door de gasten uit Limburg en er werd gekozen om de eerste helft tegen de sterke wind in te voetballen. ZSV had inderdaad moeite om met de sterke rugwind een goede partij op de mat te leggen en de eerste helft ging dan ook vrij gelijkwaardig tegen elkaar op.
Al in de eerste minuut was er een mogelijkheid voor de gasten, toen een aanval van ZSV werd afgeslagen. Met een snelle uitval over links was Minor direct gevaarlijk, maar doelman Vaneker was op zijn post en verwerkte het schot tot hoekschop die verder niets opleverde. In de 10e minuut liet een aanvaller van de Limburgers van grote afstand een schot los dat door de wind plotseling omlaag geduwd werd. De bal dreigde binnen te zeilen, maar opnieuw kon Wouter Vaneker reddend optreden.
In de 16e minuut was het raak voor de thuisploeg. Een voorzet van Niek van de Berg werd uitverdedigd, maar de bal kwam voor de voeten van Erwin van de Broek. Op diens schuiver had de Limburgse goalie geen antwoord: 1-0.
Na ruim een half uur voetballen schreeuwde alles en iedereen van ZSV om een strafschop toen Koen Kuunders tegen het veld werd gewerkt. De scheidsrechter van dienst wuifde alle commotie zelfverzekerd weg. Zo werd de rust bereikt en kon de thuisploeg met een kleine voorsprong naar de thee.

In de tweede helft was de thuisploeg duidelijk de betere. Geen last meer van de wind, kon er gecontroleerd gevoetbald worden en de ploeg van Bas Gösgens gaf nagenoeg niets weg. Zelf werd de ploeg wel af en toe gevaarlijk en in de 74e minuut was het Joep Claassen die op karakter de bal terugveroverde op links en een prima voorzet gaf. Davy Althuizen stond op de juiste plaats om de trekker over te halen en hij schoot de 2-0 binnen.
Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. ZSV had controle en leek niets meer weg te geven. Tot de 92e minuut. Door het midden kon een speler van Minor ongehinderd oprukken en hij benutte die buitenkans: 2-1.
ZSV koos ervoor om op balbezit te gaan spelen en zo de wedstrijd uit te spelen. Dat was de juiste keuze, want de geelzwarten kwamen geen moment meer in gevaar.

Volgende week zaterdag om 20.00 uur speelt ZSV in Valkenswaard tegen De Valk het duel dat eerder werd afgelast toen er geen scheidsrechter kwam opdagen. Bij winst mengt de ploeg van Gösgens zich direct in de strijd om de hoogste positie op de ranglijst.