Afgelopen zaterdag speelde ZSV voor rust prima en kwam het verdiend op voorsprong. Na rust was het veel minder en wisten de Horstenaren de achterstand om te buigen in een 1-3 overwinning. Vandaag was het een ander duel. Na ruim een kwartier kwam thuisploeg Wittenhorst op voorsprong, speelde ZSV daarna sterk, maar wisten de geelzwarten het net niet te vinden. De Noord-Limburgse ‘angstgegner’ hield zo de maximale buit over aan het tweeluik.

Door: Martien van Rijt

Het eerste kwartier ging het spel gelijk op. Beide ploegen speelden vanuit een hechte defensie en probeerden er waar mogelijk uit te komen. De thuisploeg deed dat met knappe passes op hun snelle buitenspelers die vervolgens voor gevaar stichtten. ZSV kon er maar moeilijk uitkomen, ook doordat dreigende uitvallen met kleine overtredingen, vroeg in de opbouw, telkens onschadelijk gemaakt werden.
In de 18e minuut kreeg Wittenhorst aan de linkerkant een vrije trap te nemen en die werd schitterend met een duikkopbal in het doel gewerkt: 1-0.
Voor Wittenhorst het sein om achterin nog compacter te spelen om het de gasten onmogelijk te maken door te breken. Het eerste gevaar van de gasten kwam dan ook uit een afstandsschot. In de 35e minuut draaide Davy Althuizen zich vrij en schoot verrassend in. Met de vingertoppen wist de uitstekende Limburgse doelman het gevaar ten koste van een hoekschop te keren.
De snelle aanvaller Stan van Helmond kon in het compacte verdedigingsblok zijn snelheid niet gebruiken. Vandaar ook dat hij in de tweede helft zijn plaats af moest staan aan Thijs Meulendijks.
Meulendijks stond nog maar drie minuten in het veld en hij had de bal al in het doel liggen. De scheidsrechter had handspel gezien bij de actie om de doelman voorbij te komen en kende een vrije trap toe aan de thuisploeg.
Rond de vijftigste minuut kregen de geelzwarten drie prima mogelijkheden op rij. De bal wilde er echter niet in. Een inzet van Joep Claassen werd van de lijn gehaald.
In de 55e minuut viel er een spaarzame uitval van Wittenhorst te noteren. Doelman Leon Thijs verkleinde zijn doel goed en wist de inzet te keren.
Vijf minuten later legde ZSV weer een prima aanval op de mat, maar de inzet van Thijs Meulendijks miste kracht en trof daardoor geen doel. Weer een minuut later leek Maarten Kuunders te scoren, maar opnieuw werd de bal ten koste van een hoekschop van de doellijn gewerkt.
Ook in het laatste half uur bleef het eenrichtingsverkeer, maar doelpunten leverde dat niet op. Met strijd aan beide kanten, kwam er geen verandering meer in de stand.
Op het tandvlees bereikte Wittenhorst het einde van de wedstrijd en kon het in één weekend zes punten bijschrijven.