In een aantrekkelijk duel dat in hoog tempo gespeeld werd, heeft ZSV in de laatste uminuut de overwinning laten schieten. Bijna de hele wedstrijd golfde het spel op en neer en er deden zich legio kansen voor, met name voor de geelzwarten. Een penalty in de slotminuut maakte dat ZSV tevreden moest zijn met een enkel punt en dat SC Susteren met een iets beter gevoel terug naar Limburg kon.

Door: Martien van Rijt

Vanaf de aftrap nam de thuisploeg het initiatief. Er werd direct druk gezet bij balverlies, wat telkens snel resulteerde in het herwinnen van de bal. In de 8e minuut zag Rick Wiersema zijn ploeggenoot Ron Verlijsdonk scherp staan en hij verzond een perfecte dieptepass. Verlijsdonk kon vrij oprukken naar de doelman en speelde hem tussen de benen door in het lege doel: 1-0.

In de 17e minuut kreeg de Limburgse goalie in korte tijd veel ballen op doel, maar hij wist een doelpunt te voorkomen. De defensie van SC Susteren wist het even niet meer en moest met een overtreding een einde maken aan de belegering. De vrije trap van Wiersema werd door de doelman gepakt. Drie minuten later combineerden Ron Verlijsdonk en Davy Althuizen door de Limburgse defensie. De inzet van laatstgenoemde verdween over de kruising.
In de 25e minuut werd Erwin van de Broek diep gestuurd. Met de bal aan de voet snelde hij naar het doel, maar de doelman kwam goed uit en bleef goed kijken. Met de borst kon hij de inzet van Van de Broek keren.
Na een half uur spelen deed zich de eerste mogelijkheid voor de gasten voor. Tot twee keer toe moest doelman Vaneker ingrijpen en zo wist hij zijn doel schoon te houden. Vier minuten later waren de gasten dichtbij de gelijkmaker toen een afstandsschot op de paal terechtkwam.
Met een 1-0 stand werden de kleedkamers weer opgezocht. De rust was verdiend, want er werd in een hoog tempo gespeeld.

De tweede helft begon als de eerste, met al snel een grote mogelijkheid voor de ploeg van Bas Gösgens. Een mooie combinatie tussen Davy Althuizen en Erwin van de Broek ging vooraf aan een prima mogelijkheid voor Van de Broek. Zijn inzet was echter ondermaats.
Na 56 minuten was een goede kans niet besteed aan Ron Verlijsdonk. Opnieuw verliep de aanval gesmeerd, maar de inzet van Verlijsdonk werd door de doelman tot hoekschop verwerkt.
Drie minuten later was het aan de andere kant wel raak, toen vanuit een corner de bal bij de eerste paal hard binnen werd gekopt: 1-1.
Met nog zo’n twintig minuten te spelen eiste het hoge speeltempo z’n tol. De ruimtes werden groter en zeker de thuisploeg had het moeilijk om die dicht te lopen. Toch was er weer een kans voor ZSV in de 74e minuut. Uitblinker Joep Claassen miste het doel maar net. En dat was nou net waar de thuisploeg wel meer last van had: er werden teveel kansen onbenut en te vaak was de laatste pass net niet wat die moest zijn.
In de 77e minuut werd Koen Kuunders binnen de zestien in de rug gelopen. De toegekende penalty werd door Rick Wiersema onberispelijk binnen geschoven: 2-1. Twee minuten later mocht Ron Verlijsdonk weer alleen op de doelman af, maar ook dit keer miste hij het doel, zij het op het nippertje.
De bezoekers gingen vervolgens opportunistischer spelen. Een verdediger werd opgeofferd voor een extra aanvaller en in de 82e minuut leek dat vruchten af te werpen. SC Susteren scoorde, maar de doelpuntenmaker stond in buitenspelpositie.
In de laatste minuut van de officiële speeltijd kregen de gasten opnieuw de kans om op gelijke hoogte te komen. Kevin van de Broek kwam te laat en te hoog in met zijn been, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Timmermans liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en scoorde de gelijkmaker.

Na een boeiend duel kon de balans opgemaakt worden. ZSV deed zichzelf tekort door te weinig doeltreffend te zijn. Mogelijkheden waren er immers volop!
Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen De Valk in Valkenswaard. Deze ploeg staat nog op nul punten en zal er zeker op gebrand zijn daar verandering in aan te brengen. Aan de ploeg van Bas Gösgens de taak om dat te voorkomen.

Opstelling ZSV: Wouter Vaneker, Niek van de Berg, Kevin van de Broek, Rick Wiersema, Ruud van de Vrande, Koen Kuunders, Dirk Verlijsdonk, Erwin van de Broek, Joep Claassenf, Davy Althuizen (Rudy van den Berkmortel), Ron Verlijsdonk (Teun Spreeuwenberg)