In hoog tempo bespeelden ZSV en VV Geldrop elkaar in een interessant duel. Werden de gasten door de scheidsrechter nog in het zadel geholpen door een ‘bewuste terugspeelbal’ die vanaf twee meter in de handen van doelman Vaneker gespeeld werd te bestraffen, vervolgens lieten ze zien dat ze niet zomaar aan kop gaan in de eerste klasse D.

Door: Martien van Rijt

Direct vanaf de aftrap werd in een hoog tempo gevoetbald door beide ploegen. ZSV kon geen beroep doen op de geblesseerde Ron Verlijsdonk, die voorin node gemist werd. Als aanspeelpunt van waaruit vaak een aanval een goed verloop krijgt, maar ook als dreigende speler. Maarten Kuunders moest zijn plek invullen, maar hij is een ander type speler.
De gasten kregen van de scheidsrechter een sinterklaascadeautje; de goedheiligman is immers weer in het land… in de zesde minuut beoordeelde hij een bal die, glijdend door Kevin van de Broek werd uitverdedigd en van dichtbij op doelman Vaneker afkwam, als een bewuste terugspeelbal. Vaneker had geen andere keuze dan de bal te pakken en een vrije trap was het resultaat. Geldrop wist wel raad met deze surprise en pakte ‘m dan ook gelijk uit. Vanaf vijf meter werd na een tikje uitgehaald en de muur week uiteen: 0-1.
Zes minuten later was Maarten Kuunders dichtbij een doelpunt, maar zijn schot belandde op de paal. Even later werd een inzet vanuit een corner van de doellijn gehaald.
Na een half uur moest Niek van de Berg vanwege een blessure plaatsmaken voor Marco Manders en hij was het die in de veertigste minuut goed doorging en afspeelde op Koen Kuunders. Die laatste schoof de bal in de linker benedenhoek: 1-1.
Zo gingen de ploegen na een enerverende eerste helft met een gelijke stand naar de thee.

In de tweede helft werd duidelijk dat de wedstrijd veel kracht kostte. Het niveau ging wat omlaag en Geldrop bleek over meer lucht te beschikken. Nog voor het uur kwam Rudy van den Berkmortel voor Thijs Meulendijks die eigenlijk voorbestemd was voor de bank. In de warming-up werd duidelijk dat hij vanaf de aftrap aan de bak moest, omdat Dirk Verlijsdonk niet fit genoeg was.
De thuisploeg probeerde vanuit de defensie met lange ballen gevaar te stichten, maar dat wilde niet echt lukken, omdat VV Geldrop de zaken achterin prima op orde had.
In de 63e minuut kwamen de gasten er goed uit en na een afgemeten voorzet vanaf de rechterflank, kon makkelijk binnen gekopt worden: 1-2.
ZSV kon niet anders dan opportunistisch te gaan spelen en dat leverde in de 73e minuut een levensgrote kans op voor Davy Althuizen. Hij kon alleen op de doelman af, maar wist de bal niet langs hem te krijgen. Aan de andere kant maakten de bezoekers wel optimaal gebruik van de geboden ruimte. Eerst stond de paal nog een doelpunt voor de gasten in de weg, miste Maarten Kuunders voor de thuisploeg maar net het doel, maar scoorde VV Geldrop drie minuten voor het eindsignaal de 1-3.
Daarmee was deze leuke wedstrijd beslist. Na het laatste fluitsignaal gingen de gasten logischerwijs met een tevredener gevoel naar de douches dan de spelers van de thuisploeg.