Na het laatste fluitsignaal stond er een 1-1 op het scorebord. Dat was bij rust overigens ook al zo. Dat betekende een punt voor de thuisploeg, RKSV Bekkerveld uit Heerlen, en een punt voor de bezoekende geelzwarten. En dat was het maximaal haalbare wat uit deze verschrikkelijke wedstrijd gehaald kon worden. Het veld was beroerd, maar de leidsman deed daar niet veel voor onder. Elke gelegenheid die zich voordeed, greep hij aan om kaarten uit te delen en vanaf het begin was duidelijk dat hij het op de ploeg uit Zeilberg had gemunt. De scheidsrechter die doordeweeks in Deurne voor de klas staat, zou dat eerder op zijn werkplek zelfs al aangekondigd hebben. Als dat zo mocht zijn, dan mag de KNVB zich wel eens buigen over de bedoelingen van deze man!

Door: Martien van Rijt

De wedstrijd was nog maar acht minuten onderweg, toen aanvoerder Niek van de Berg zijn tegenstander haakte binnen de zestien. De terecht toegekende penalty werd hard in de linker benedenhoek geplaatst en hoewel doelman Thijs de juiste hoek koos, was hij kansloos: 1-0. Voor ZSV stond de periodetitel op het spel, maar dat was aan het voetballen niet echt aan te zien. Goed voetballen was overigens op het belabberde kunstgrasveld ook niet mogelijk. Veel erger was dat het veld gevaar opleverde voor de spelers. ZSV’er Niek van de Berg struikelde toen hij aanzette om een bal onschadelijk te maken. Ondanks zijn buiteling lukte dat nog net, maar hij had wel last van de enkel. In de eerste helft moest een Limburger zich na een struikelpartij laten vervangen en naar het ziekenhuis laten vervoeren, omdat er voor een beenbreuk werd gevreesd.
Toen een aanval van ZSV eindelijk wel goed liep, wist Maarten Kuunders op slag van rust de verdiende gelijkmaker aan laten tekenen. Hij kreeg de bal tussen twee tegenstanders aangespeeld, wist zich toch vrij te draaien en schoot goed binnen: 1-1.
In de tweede helft was het vooral de frustratie verbijten. De strijd tegen de thuisploeg, gesteund door de man met de fluit, kon niet gewonnen worden. De een na de andere ZSV’er kreeg een gele prent voorgehouden en ook de bank werd te verstaan gegeven dat de scheidsrechter niet gediend was van enig commentaar. De climax werd bereikt, toen de vlagger van de geelzwarten ook geel kreeg. Hij vlagde voor een inworp voor de gasten, maar werd overruled door de leidsman. Toen de assistant aangaf dat het toch echt een bal voor ZSV was, werd hem verstaan gegeven dat hij het vlaggen kon staken. ZSV moest zonder grensrechter verder spelen. Het was bijzonder dat er geen Limburgse doelpunten vielen en dat dwong ZSV zelf af door blijvend op de aanval te spelen.
Toen het laatste fluitsignaal klonk, werd het punt knarsetandend in ontvangst genomen.
Bij het binnenlopen van de kleedkamers ‘complimenteerde’ een ZSV-supporter de scheidsrechter met zijn prestatie en omdat Rick Wiersema het dichtstbij liep, werd hem de laatste gele kaart van de wedstrijd voorgehouden…