De geelzwarten van coach Bart Gösgens legden deze zondag een demonstratiepartij op de mat! Op een minuut of tien na, was het de thuisploeg die aan de touwtjes trok en eigenlijk nog aardig was voor de gasten uit het Limburgse Chevremont. Voor rust had ZSV al zo’n negen dikke kansen, maar er werd slechts twee keer gescoord. De gasten wisten uit drie mogelijkheden twee keer doel te treffen.
Na rust leek het er even op dat het spel meer in evenwicht was, maar dat was slechts een kwestie van tijd. Met een dikverdiende 6-2 overwinning zochten de geelzwarten onder applaus de verdiende douches op.

Door: Martien van Rijt

De wedstrijd was nog maar net in gang gezet of de eerste kans deed zich al voor. Ron Verlijsdonk mocht uithalen. Hij koos voor de lange hoek, maar hij had de baan van het schot iets te ruim berekend. Vijf minuten later combineerden Erwin van de Broek en Davy Althuizen er lustig op los en sneden door de Limburgse defensie. De inzet van Althuizen hobbelde naast het doel. Nog eens vijf minuten later kregen beide spelers ieder nog een dot van een kans. Waar de inzet van Van de Broek met moeite gekeerd werd, maaide Davy Althuizen over de bal.
Na een kwartier liep Davy Althuizen goed door met de bal aan de voet. Zijn inzet ging vervolgens maar net over. Nog in dezelfde minuut waren er grote mogelijkheden voor Erwin van de Broek en Koen Kuunders, maar ook die leverden geen doelpunten op. ZSV deed zich enorm tekort door zo slecht om te springen met de geboden mogelijkheden en bij menigeen speelde de oude voetbalwet door het hoofd… Zeker toen de gasten in de 17e minuut voor het eerst gevaarlijk leken te worden. De kopbal werd echter zonder problemen gepakt door doelman Vaneker.
En eindelijk daar was ie dan… de dikverdiende voorsprong! In de 18e minuut werd Erwin van de Broek diep gestuurd. Hij speelde bekeken af op Ron Verlijsdonk en die schoot binnen: 1-0.
Coach Jan van Dijk zei niet veel, maar hij greep wel in. Hij wisselde een verdediger om rust in zijn defensie te krijgen. Toch was het de thuisploeg die de voorsprong verdubbelde. In de 26e minuut kreeg de doelman van Chevremont de bal niet weg na een hoekschop. Kevin van de Broek kreeg de bal voor zijn voeten en hij haalde direct uit: 2-0!
In de 29e minuut leek de ingreep van de coach van de Limburgers vruchten af te werpen, toen de bezoekers een grote kans creëerden. Doelman Vaneker verkleinde zijn doel echter goed en pareerde de inzet.
Enkele minuten later werd Davy Althuizen in stelling gebracht. Vanaf de lijn van het strafschopgebied haalde hij onverwacht uit, maar zijn schot belandde op de paal. Weer twee minuten later leek het wel een schiettent voor het Limburgse doel. Drie keer leek de bal in het doel te verdwijnen, maar even zoveel keer werd er gered. ZSV kreeg werkelijk kans op kans en dat het slechts met 2-0 leidde, mocht een klein wonder heten!
Vijf minuten voor rust kwam er een kentering in de wedstrijd. Plotseling kregen de gasten mogelijkheden doordat de defensie van de thuisploeg niet doortastend genoeg optrad. Binnen twee minuten leverde dat twee Limburgse doelpunten op en werd de verdiende voorsprong teniet gedaan.
Waar ZSV ruim een half uur de vloer aanveegde met de tegenstander en maar twee keer scoorde, had Chevremont daarvoor aan vijf minuten genoeg. Met een 2-2 stand zochten de ploegen de kleedkamers op.

Na rust drong ZSV direct weer aan. Even leek dat een strafschop op te leveren, toen Joep Claassen fors van achteren onderuitgegleden werd. De scheidsrechter gaf aan dat de bal gespeeld werd. In de 51e minuut werd Claassen opnieuw flink aangepakt, dit keer op het middenveld, en dit keer werd wel geel getrokken.
Tien minuten later kreeg ZSV een vrije trap te nemen op zo’n vijfentwintig meter van het doel. Rick Wiersema ontfermde zich over de bal en krulde vervolgens onberispelijk binnen: 3-2!
Geslepen hield Erwin van de Broek in de 73e minuut zijn lichaam tussen de bal en de tegenstander. Toen die fors in de rug duwde, zocht Van de Broek gretig het gras op, met een penalty tot gevolg. Wiersema liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot prima binnen: 4-2!
Coach Gösgens wisselde de moegestreden Joep Claassen voor de wat soberder spelende Rudy van den Berkmortel. Davy Althuizen kreeg geel voorgehouden voor commentaar op de leiding en enkele minuten later gebeurde hetzelfde bij een verdediger van Chevremont.
In de 88e minuut werd Dirk Verlijsdonk vervangen door jongeling Remco Kuijpers. Erwin van de Broek nam op het veld de plaats in van Verlijsdonk. De spelonderbreking die daar kans toe bood, werd veroorzaakt door een overtreding van een Limburger. De toegekende vrije trap werd door Rudy van den Berkmortel prachtig binnen geschoten: 5-2!
En het was nog altijd niet gedaan! In blessuretijd werd Ron Verlijsdonk diep gestuurd. De uitkomende doelman kon niet anders dan een overtreding maken. Hij werd door de scheidsrechter gespaard, want die gaf slechts geel. Maar de ook toegekende strafschop werd door Verlijsdonk zelf prima binnengeschoten: 6-2!

Met deze overtuigende overwinning van ZSV en vooral door de typische speelwijze die de hele wedstrijd zichtbaar bleef, verwende de ploeg van Bas Gösgens het aanwezige publiek minstens net zoveel als dat de sterke najaarszon dat deed. Het was genieten op de Kranenmortel!

Opstelling ZSV: Wouter Vaneker, Niek van de Berg, Kevin van de Broek, Rick Wiersema, Ruud van de Vrande, Joep Claassen (Rudy van den Berkmortel), Koen Kuunders, Dirk Verlijsdonk (Remco Kuijpers), Erwin van de Broek, Ron Verlijsdonk en Davy Althuizen.