Waar het vorige week thuis niet altijd makkelijk ging in het duel met VV Schaesberg, hadden de geelzwarten in Landgraaf weinig te duchten van de Limburgers. Gemakkelijk werden de drie punten bijeen gesprokkeld. Met een klinkende 1-4 overwinning kon men vanuit het diepe zuiden de thuisreis aangaan.

Door: Martien van Rijt

In de 6e minuut legde ZSV een eerste mooie aanval van rechts naar links op de mat, waarna Koen Kuunders de bal goed op Maarten Kuunders legde. Zijn neef mikte in mooie positie over.
ZSV speelde goed georganiseerd en bleef het veld klein houden, om er waar mogelijk snel uit te komen. Uit een bliksemsnelle uitval via Joep Claessen kwam de bal in de 27e minuut bij Ron Verlijsdonk terecht. Die speelde zich knap vrij en rondde geweldig af: 0-1!
Na deze voorsprong knapte er iets bij de tegenstander en had ZSV nauwelijks nog tegenstand te duchten.
In de 42e minuut werd Davy Althuizen prachtig diep gestuurd, maar oog in oog met de doelman, miste hij de koelbloedigheid om af te ronden.
Met de kleine voorsprong voor de gasten gingen beide ploegen rusten.

In de tweede helft veranderde het beeld van de wedstrijd nauwelijks.
In de 63e minuut combineerde ZSV opnieuw mooi door de verdediging van de thuisploeg en Ron Verlijsdonk rondde andermaal prima af: 0-2!
Uit het niets kwam de thuisploeg dichterbij toen het twee minuten later een penalty kreeg. Doelman Leon Thijs beroerde de bal nog, maar kon de aansluitingstreffer niet voorkomen.
ZSV bleef gaan waar het kon en in de 70e minuut dook Niek vd Berg op in het strafschopgebied van de thuisploeg. Hij leek te gaan scoren, maar de doelman redde prima.
Twee minuten later was er een penalty voor ZSV na een handsbal. Rick Wiersema scoorde na het fluitsignaal, maar de scheidsrechter liet hem de bal overnemen om een Limburger geel te kunnen geven. Ook in tweede instantie scoorde Wiersema: 1-3!
In de 85e minuut deed Davy Althuizen ook nog een duit in het zakje en scoorde de 1-4!
In de laatste minuut moest doelman Thijs zijn klasse nog aanspreken. Met een geweldige reflex voorkwam hij nog een tegentreffer en zo kon de ploeg uit Zeilberg met een dik verdiende overwinning op zak, afreizen richting Brabant.