Een makkelijke middag, geen kleerscheuren en voor de vierde keer op rij de volle winst. ZSV vond het prima. Tevreden verlieten de geelzwarten na negentig minuten (de scheidsrechter zag dat niemand nog energie in de partij wenste te stoppen en vond naspeeltijd onnodig) het veld. SC Susteren had bijna de gehele wedstrijd met een man minder moeten spelen, nadat de doelman met het rood het veld moest verlaten. De goalie haalde de snelle Stan van Helmond buiten zijn gebied onderuit en wist zijn prijs. Voordien waren de gasten al de bovenliggende partij, maar na de rode kaart was er bijna geen tegenstand meer.

Door: Martien van Rijt

Vanaf het beginsignaal was ZSV de bovenliggende ploeg en de thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om het spel te ontregelen. In de 11e minuut werd Maarten Kuunders onderuit geschoffeld ten koste van een gele kaart en een vrije trap. Die leverde overigens niets op. Twee minuten later haalde de Limburgse goalie de doorgebroken Stan van Helmond onderuit ten koste van een rode kaart. In de 21e minuut was het opnieuw Maarten Kuunders die onreglementair van de bal gegleden werd, maar dit keer vond de overtreding plaats in het strafschopgebied. De penalty werd beheerst door Rick Wiersema genomen, waardoor de gasten dikverdiende op voorsprong kwamen. Twee minuten later werd de snelle Stan van Helmond diep gestuurd, maar oog in oog met de doelman, vergat hij de bal af te leggen. In de 29e minuut werd Niek van de Berg met een heerlijke crosspass weggestuurd over links. Zijn voorzet werd door Davy Althuizen net langs de verkeerde kan van de paal gegleden. Nog geen tien minuten later kopte Maarten Kuunders de bal uit een hoekschop net over het doel. In de 42e minuut werd dezelfde speler op geel getrakteerd na een onnodige overtreding. Kuunders gleed van achteren zijn tegenstander onderuit. Twee minuten later had hij een betere actie in huis, toen hij de bal bekeken voor de voeten van Davy Althuizen legde, maar diens inzet werd door de doelman gepareerd.

Met een minimale voorsprong ging ZSV de rust in, waar het al ver afstand had moeten nemen van de tegenstander die niets in de melk te brokkelen had.

Na rust was het spelbeeld aanvankelijk niet anders. ZSV viel aan en gaf zelf niets weg. In de 53e minuut mocht Stan van Helmond opnieuw alleen op de doelman af gaan, maar opnieuw lukte het hem niet de bal voorbij de keeper te krijgen. In de 59e minuut was het Luc Matheij die op rechts de bal aan kon nemen. Hij zag de doelman voor zijn doel staan en boog de bal over hem heen. Het leer belandde boven op de lat. In de 62e minuut was er dan eindelijk het lang verwachte tweede doelpunt. Davy Althuizen kreeg de bal aangespeeld, controleerde met de borst en schoot de 0-2 binnen. Nog geen drie minuten later werd Maarten Kuunders door de doelman gevloerd en Rick Wiersema mocht vanaf elf meter aanleggen. Hij koos dezelfde hoek en zijn inzet miste snelheid. De doelman kon de bal keren.

In het laatste kwartier vond ZSV het wel prima. Er werd drie keer gewisseld (Joost Verberne, Jordy v.d. Heijden en Ron Verlijsdonk kwamen respectievelijk voor Stan van Helmond, Luc Matheij en Davy Althuizen. Verder werd de bal in de ploeg gehouden en wachtten de geelzwarten geduldig op het eindsignaal. Dat kwam na exact 90 minuten voetballen.
Vier gespeeld, vier overwinningen: een geweldige seizoensstart voor de ploeg van coach Ömer Kaya! Volgende week komt SV Venray op bezoek in Zeilberg.

Opstelling ZSV: Leon Thijs, Marco Manders, Ruud v.d. Vrande, Rick Wiersema, Niek v.d. Berg, Joep Claassen, Dirk Verlijsdonk, Luc Matheij, Davy Althuizen, Maarten Kuunders en Stan van Helmond.