Eén doelpoging in een wedstrijd is te weinig en verder kwam ZSV niet in het duel tegen SC Susteren. Natuurlijk zijn er verzachtende omstandigheden aan te voeren. Coach Ömer Kaya kon bijvoorbeeld niet beschikken over Davy Althuizen (langdurig geblesseerd), Maarten Kuunders (voor werk in het buitenland), Dirk Verlijsdonk (neusbreuk) en Rick Wiersema (na een vakantie nog niet klaar voor een hele wedstrijd). Die omissies braken de ploeg duidelijk op. De organisatie was er niet en het geloof in zichzelf ontbrak ook. Dan wordt het moeilijk om de tegenstander de wil op te leggen, maar komen tot slechts één echte mogelijkheid, was toch wel erg karig!

Door: Martien van Rijt

De tegenstander uit Susteren kwam beter voor de dag en al in de 12e minuut kwamen de gasten op voorsprong. Over links werd opgerukt en vanaf die kant ook volgde een voorzet. Doelman Leon Thijs kwam, maar liep weer terug. Die twijfel werkte niet in Zeilbergs voordeel en de bal werd bij de eerste paal binnengekopt: 0-1.

Het tempo bij de thuisploeg bleef laag en er waren geen automatismen, waardoor de Limburgers duidelijk sterker waren en bleven. Tot twee keer toe kwam ZSV goed weg en mocht het blij zijn dat de achterstand niet hoger opliep in de eerste helft. Zelf konden de geelzwarten er niets tegenover stellen.

De rust werd dan ook bereikt met de stand 0-1.

In de tweede helft kwam Rick Wiersema dan toch in actie. Hij kwam voor Ron Verlijsdonk. Tegen het uur spelen, leek ZSV beter in de wedstrijd te komen. Er werd meer en sneller naar voren gespeeld, maar kansen bleven uit. Dirk van Limpt kwam met ruim een kwartier te spelen voor Marco Manders en ook Luc Mathij mocht komen. Hij verving Ward Veldpaus en maakte het mogelijk voor Rick Wiersema om verder naar voren te gaan spelen.

Achterin werd door die aanpassingen ruimte weggegeven en af en toe was Susteren gevaarlijk. Doelman Leon Thijs wist met mooie ingrepen een tweede tegentreffer te voorkomen.

Pas in de 88e minuut was er een mogelijkheid voor ZSV, toen Wiersema ter hoogte van de vijfmeterlijn de bal aan kon nemen. Vanuit de draai schoot hij op doel, maar de Limburgse goalie voorkwam een doelpunt voor ZSV.

Daar is het verhaal wel mee verteld. Voor ZSV is het te hopen dat in de volgende wedstrijd weer een beroep gedaan kan worden op bijvoorbeeld Maarten Kuunders, die als het voetballend niet lukt, de bal met het hoofd kan verlengen, om op die manier de voorwaartsen aan het werk te krijgen. Ook dat was er deze middag niet bij.

Opstelling ZSV: Leon Thijs, Marco Manders (Dirk van Limpt), Ruud van de Vrande, Mathieu van de Mortel, Niek van de Berg, Remco van den Akker, Joep Claassen, Koen Kuunders, Ward Veldpaus (Luc Matheij), Ron Verlijsdonk (Rick Wiersema) en Thijs Meulendijks.