De wedstrijd van ZSV tegen VV Geldrop had een kantelmoment kunnen hebben, toen halverwege de eerste helft Geldrop met tien kwam te staan. Tot dat moment hadden de gasten het beste van het spel en mochten de geelzwarten in de handen wrijven dat er nog altijd een brilstand op het bord stond. Zoals gezegd had er sprake kunnen zijn van een kantelmoment, maar daar kwam niets van terecht. Ook tegen tien Geldroppenaren kon ZSV geen vuist maken. Een hechte verdediging gaf niets weg en in de eerste helft viel er amper doelgevaar voor ZSV te noteren.

Door: Martien van Rijt

Na tien minuten spelen was Geldrop dicht bij de openingstreffer toen een afstandsschot door doelman Leon Thijs met moeite, via de lat, kon worden gekeerd. De gasten waren duidelijker sterker in de beginfase. Even later kwam ZSV opnieuw goed weg, toen doelman Thijs met een geweldige reflex met zijn voet redding kon brengen.
In de 24e minuut was er rood voor Yannick Desriac van VV Geldrop. Hij kwam te laat en raakte Thijs Meulendijks stevig, maar rood leek wel erg zwaar gestraft. Er kwamen geen protesten, dus de scheidsrechter had het waarschijnlijk wel goed gezien.
Pas in de slotminuut was de thuisploeg gevaarlijk toen Maarten Kuunders met een snoekduik de bal op doel kopte. Op de lijn kon redding gebracht worden.
Zo werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

Zes minuten na rust nam het tiental van Geldrop de leiding door een doelpunt van Stein Lanen en daar viel weinig op af te dingen: 0-1. In de 55e minuut behoedde Maarten Kuunders zijn ploeg voor een grotere achterstand, door op de doellijn redding te brengen.
In de 75e minuut kon Maarten Kuunders een hoge bal koppen, maar zijn inzet miste kracht.
De coach van ZSV ging opportunistischer spelen en stuurde in de laatste tien minuten Rick Wiersema mee naar voren. Vorige week tegen SV Deurne bleek dat een prima wapen en ook in deze wedstrijd leek het er even op dat er alsnog een punt veiliggesteld kon worden. In de 88e minuut hield Geldrop op miraculeuze wijze de voorsprong vast. Jordi vd Heijden schoot van afstand op doel, maar zijn inzet kwam terug van de paal. Maarten Kuunders kopte al vallend de rebound net naast.
Een treffer zou ook niet echt verdiend zijn geweest.

Er mag gerust van een off-day gesproken worden, want de prestatie van de geelzwarten was ondermaats! Er blijft de ploeg weinig anders over dan leren van dit debacle en dan de pot heel snel vergeten. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Schaesberg.