Het veld was doorweekt, maar anders zouden de spelers van coach Ger Demin zich ongetwijfeld hevig teleurgesteld ter aarde hebben gestort toen scheidsrechter Kok een einde maakte aan het duel tegen SV Meerssen. Net voor het laatste fluitsignaal hadden de geelzwarten de 0-2 moeten incasseren, na een niet aflatende strijd om de gelijkmaker uit het vuur te slepen. Vanaf de 0-1 voorsprong voor de gasten, was er maar één ploeg die streed en dat was de thuisploeg. Een glaszuivere penalty die de geelzwarten onthouden werd, een kopbal op de paal, reddingen op de doellijn…, het wilde maar niet lukken om de dikverdiende gelijkmaker te scoren. De gasten mochten zich daardoor met de geflatteerde eindstand in de handen wrijven en vierden blij en opgelucht de overwinning, terwijl de ZSV’ers letterlijk en figuurlijk afdropen.

Door: Martien van Rijt

Het duurde best lang voordat het duel tussen ZSV en SV Meerssen eindelijk op gang kwam. De ploegen had duidelijk moeite met de harde windvlagen die dwars over het veld woeien. Pas in de 19e minuut viel het eerste doelgevaar te noteren. Dat gevaar kwam van de gasten en zij dwongen doelman Leon Thijs tot een geweldige redding. Pas in de 28e minuut liet de thuisploeg iets zien van wat het in z’n mars heeft. Tikkie-takkievoetbal van Redouan en Maarten Kuunders stelde laatstgenoemde in staat een schot los te laten, maar de lijn die de bal volgde, ging rechtstreeks op de doelman af.
Daarmee zijn de hoogtepunten van de eerste helft wel benoemd en met een brilstand zochten de ploegen die elkaar weinig ontliepen de kleedkamer weer op.

De tweede helft was nog geen twee minuten oud, toen de gasten oprukten richting het ZSV-doel. Vanaf links werd de bal hoog voorgegeven en vervolgens ingekopt. Doelman Thijs kon de bal niet controleren en in tweede instantie werd de bal binnengewerkt: 0-1.
Vanaf dat moment rechtte ZSV de rug en ging het naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten na het doelpunt had die kunnen vallen, als de scheidsrechter had gedaan wat hij moest doen: Met de arm werd de bal na een aantal schoten op doel uiteindelijk weggewerkt door een Limburgse verdediger. Een penalty zou logisch zijn geweest, maar de man met de fluit deed of zijn neus bloedde en liet de geelzwarten in vertwijfeling protesteren.
In de 61e minuut kreeg Rudy van den Berkmortel een vrije trap te nemen vanaf links. De bal leek in het doel te verdwijnen, maar de Limburgse goalie kon met de vingertoppen nog net een doelpunt voorkomen. De thuisploeg geloofde er duidelijk nog in en drong sterk aan. Vanzelfsprekend gaf het daarmee wel ruimte weg achterin. De spaarzame uitvallen van SV Meerssen bleven daardoor ook voor dreiging zorgen.
De wedstrijd was 66 minuten oud, toen een hoekschop vanaf links over de drukte voor het doel werd gestuurd door Thijs Meulendijks. Daar stond Rick Wiersema te wachten en nam het leer in één keer op de schoen. Ternauwernood werd de bal door een verdediger van de doellijn gehaald. Vier minuten later was er opnieuw druk van ZSV. Een voorzet werd door Maarten Kuunders goed ingeschat en duikend kopte hij de bal op de paal. Het zat de thuisploeg niet mee en de koploper hield met alle geluk van de wereld de voorsprong vast.
Enkele minuten in blessuretijd kreeg ZSV ook nog de 0-2 om de oren, toen de uitgedunde defensie de bal niet meer kon onderscheppen. Meteen na dat doelpunt floot scheidsrechter Kok voor de laatste keer in dit duel.
Met dit verlies is ZSV afgegleden naar de tiende plek op de ranglijst. Volgende week is SV Venray te gast, dat deze middag in Deurne tot een puntendeling kwam.