Na een zwaarbevochten overwinning op de nummer laatst De Valk, zet ZSV zich naast Chevremont en op drie punten van lijstaanvoerder EHC. Dat het niet gemakkelijk ging, had het aan zichzelf te wijten. Het gaf een doelpunt weg door een fout van doelman Leo Thijs en miste een penalty doordat Rick Wiersema de trekker niet goed overhaalde. Toch sleepten de geelzwarten een overwinning uit de strijd door het eigen spel te blijven spelen tegen de opportunistisch spelende tegenstander uit Valkenswaard.

Door: Martien van Rijt

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Michielsen lieten de gasten direct zien dat ze zouden strijden voor de punten. Er werd fel gestreden om elke meter en daarmee werd het ZSV niet gemakkelijk gemaakt. In de 18e minuut leverde dat De Valk een voorsprong op, toen doelman Thijs hard ‘los’ riep en vervolgens over de bal heen dook. Josemar Makiavala werd zo in de gelegenheid gesteld de bal in het lege doel te tikken: 0-1.
ZSV was wakker en drong de tegenstander terug met goed voetbal. De Valkenswaardsen loerden ondertussen op de mogelijkheden. In de 24e minuut moest Ron Verlijsdonk zich geblesseerd laten vervangen. Even daarvoor was hij in botsing gekomen met doelman Dennis Verhoeven. Luc Matheij was zijn vervanger. Davy Althuizen nam de positie van Verlijsdonk over in de spits.
In de 35e minuut kreeg ZSV de kans om langszij te komen. Maarten Kuunders werd overduidelijk met twee handen in de rug geduwd en een strafschop was het gevolg. Rick Wiersema mocht aanleggen vanaf elf meter en plaatste de bal niet hard genoeg in de rechter benedenhoek. Doelman Verhoeven had het schot ‘gelezen’ en dook de bal uit zijn doel. Vijf minuten later was het toch raak. Maarten Kuunders ontving de bal in het strafschopgebied en lepelde die in een beweging over doelman Verhoeven: 1-1.
Met deze stand gingen beide ploegen aan de thee.

In de tweede helft veranderde aan het spelbeeld niet veel. Opnieuw leverden de gasten veel strijd en probeerde ZSV vanuit de organisatie gevaarlijk te worden. In de 50e minuut leverde dat een grote mogelijkheid op voor Thijs Meulendijks. Hij werd goed vrij gespeeld, maar oog in oog met de doelman wist de laatste ten koste van een hoekschop redding te brengen. Uit die corner kopte Dirk Verlijsdonk de bal net naast.
Het duurde tot de 86e minuut voor er weer van echt doelgevaar sprake was en dat leverde ZSV ook meteen de voorsprong op. Uit een hoekschop kopte Marco Manders raak: 2-1.
De gasten probeerden in de resterende tijd nog op gelijke hoogte te komen, maar dat lukte niet meer.

ZSV komt met deze overwinning op 41 punten, gelijk met Chevremont, op drie punten van de koploper. Maar de ploeg van Ömer Kaya heeft nog wel enkele wedstrijden tegoed.