Wie de uitslag op het scorebord zag staan zou denken dat ZSV een makkie had aan het duel met FC Hoensbroek: 1-4, maar een minuut voordat de officiële speeltijd was verstreken, stond daar nog 1-2. Schijn bedriegt dus in dit geval. Niet dat de overwinning onverdiend was, verre van dat, maar doordat ZSV telkens weer vergeet om in een eerdere fase van de wedstrijd afstand te nemen, is onnodig puntverlies te vaak het geval. Zo gingen punten verloren tegen Susteren en vorige week tegen Bekkerveld.

Door: Martien van Rijt

Het begin in Hoensbroek was zoals we gewend zijn de laatste weken. ZSV was duidelijk sterker, maar de eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg. In de 9e minuut moest doelman Vaneker optreden om een vroege tegengoal te voorkomen. Twee minuten later deed de eerste kans voor ZSV zich voor. Na een prima aanval kwam Davy Althuizen in een mooie positie, maar hij schoot het leer hoog over.
In de 23e minuut was het wel raak voor ZSV. Via drie schijven kwam de bal van Davy Althuizen voor de voeten van Erwin vd Broek die vanaf rechts prima binnendraaide: 0-1.
Drie minuten later ontving Joep Claassen de bal uit een hoekschop en hij mikt op de verre hoek. Stijlvol tikte de Limburgse goalie de bal uit de kruising. In de dertigste minuut waren er kansen aan beide zijden, maar daar werd niet uit gescoord.
In de 37e minuut moest Joep Claassen corrigerend optreden door een ‘nuttige’ overtreding te maken op zo’n twintig meter van het eigen doel. Dat leverde hem een gele kaart op, maar zijn ploeg geen tegendoelpunt. Vijf minuten later leidde mooi getiktak voor het doel tot balbezit voor Dirk Verlijsdonk, maar vanuit een prima positie vergat hij af te ronden.
Zo bleef het bij een 0-1 stand toen beide ploegen de thee op mochten zoeken.

De tweede helft ging van start met Maarten Kuunders binnen de lijnen. Kuunders kwam Joep Claassen (met geel op zak) vervangen. Na een blessure was Maarten Kuunders al enkele weken niet meer inzetbaar geweest. ZSV startte voortvarend aan die tweede helft en al snel vielen er twee prima mogelijkheden te noteren, maar opnieuw zonder resultaat.
In de 70e minuut was er geel voor een speler van FC Hoensbroek vanwege commentaar op de leiding. De thuisploeg ging meer naar voren spelen om zo het tij te doen keren en enkele malen werd de bal er van achteruit ingepompt. Dat leidde in de 72e minuut tot de gelijkmaker. Een diepe bal werd doorgekopt en plotseling stond een aanvaller oog in oog met doelman Vaneker. Tegen de inzet was de laatste niet opgewassen: 1-1.
Lang kon daar niet van genoten worden, want acht minuten later werd de bal diep gespeeld richting Ron Verlijsdonk. Hij wist dat hij in buitenspelpositie stond en liet de bal slim lopen. Koen Kuunders had dat door en snelde achter de bal aan. Hij kwam zo vrij voor doel en rondde beheerst af: 1-2.
In de 83e minuut kwam Marco Manders voor Davy Althuizen. Die wissel pakte goed uit, want in de 90e minuut speelde Manders zich op rechts goed vrij, liep door tot aan de achterlijn en legde vervolgens goed terug op Ron Verlijsdonk. Die schoot prima binnen: 1-3.
Dat was nog niet het laatste wapenfeit van Verlijsdonk, want twee minuten later wist hij vanaf de zijlijn de bal in het verlaten doel van de Limburgers te schuiven: 1-4.

Een prima resultaat, waarmee de geelzwarten verdiend de drie punten mee naar Zeilberg konden nemen!