De koploper uit Eersel kwam zondagmiddag op bezoek, dus de geelzwarten wisten dat ze de borst nat mochten maken. En dat bleek wel, want het eerste half uur bepaalden de gasten het beeld van de wedstrijd. Gaandeweg werd de thuisploeg sterker en ging de wedstrijd tot het einde toe gelijk op. De puntendeling gaf dan ook de krachtsverhoudingen uiteindelijk goed weer.

Door: Martien van Rijt

De eerste tien minuten liet EFC de thuisploeg achter de feiten aanlopen. De roodzwarten waren duidelijk sterker en na twaalf minuten viel de treffer die al even in de lucht hing: 0-1. ZSV ging echter niet bij de pakken neerzitten en na iets meer dan een kwartier kwam het langszij, middels een snelle uitval. Ward Veldpaus snelde over rechts richting achterlijn. Thijs Meulendijks ging goed mee en hij kreeg de bal op maat van Veldpaus. Het afronden was wel aan Meulendijks besteed: 1-1! Na het doelpunt van ZSV ging de roodzwarte storm enigszins liggen. EFC hield nog wel het initiatief, al deed ZSV veel beter mee. Na een half uur maakte goed combinatiespel tussen Davy Althuizen en Thijs Meulendijks dat laatstgenoemde in schietpositie kwam. Zijn inzet werd door de doelman bij de eerste paal met moeite gekeerd. Ruim vijf minuten voor rust wist Niek van der Putte namens EFC uit een te lange voorzet toch nog bijna gevaarlijk te worden. In de extra tijd kreeg Davy Althuizen geel voor een poging de bal te spelen, waar er andere situaties waren die echt schreeuwden om een kaart. Een minuut later snelde Ward Veldpaus op het doel af. Met de grootste moeite werd een doelpunt voorkomen ten koste van een hoekschop en uit die hoekschop kopte Veldpaus maar net over. Optisch waren de gasten sterker, maar ZSV had minstens zoveel kansen. De rust werd bereikt met de 1-1 op het scorebord.

Na ruim vijf minuten in de tweede helft was er de eerste wissel bij ZSV. Stan van Helmond kwam voor de licht aangeslagen Thijs Meulendijks. Enkele minuten later was er een opstootje toen er een speler van EFC ter aarde stortte voor het eigen doel. Wat daaraan voorafging werd niet duidelijk. Tien minuten na rust was er appel voor hands binnen het EFC-strafschopgebied, maar dat vond geen gehoor. De halve omhaal van Davy Althuizen die volgde, spatte uiteen op de lat: pech voor de thuisploeg. ZSV werd sterker en al snel deed zich een volgende mogelijkheid voor toen de kopbal van Marco Manders uit een hoekschop met de grootste moeite van de doellijn werd gehaald. Net voor het laatste kwartier was er geel voor Dirk Verlijsdonk na een overtreding op de middenlijn, waarmee hij een aanval ophield. Dat was meteen zijn laatste actie, want hij werd vervangen door Luc Matheij. Amper een minuut later pakte Koen Kuunders geel voor gevaarlijk spel en weer een minuut daarna speelde Stan van Helmond ploeggenoot Davy Althuizen goed aan. Diens inzet rolde net voorlangs. Weer twee minuten later legde de thuisploeg een snelle en mooie aanval over vijf schijven op de mat. Uiteindelijk schoot Remco Peggen ruim over. Met nog tien minuten te gaan was het duel  retespannend met mogelijkheden aan beide zijden. Nog zeven minuten op de klok en er werd bij de thuisploeg een dubbele wissel doorgevoerd: Ward Veldpaus ging voor Tom Venner en Rick Leenders kwam voor voor Remco Peggen. Tom Venner stond nog geen twee minuten op het veld of hij gaf zijn visitekaartje af. De jongeling slalomde werkelijk prachtig door de EFC-defensie, maar uiteindelijk riep de doelman hem een halt toe. In de absolute slotfase persten beide ploegen er nog enkele gevaarlijke aanvallen uit, maar gescoord werd er niet meer.

Volgende week is er het duel tegen Volharding in Vierlingsbeek. Dat is de vorige ploeg van ZSV-coach Vullings die deze competitieronde een 5-1 nederlaag in Stein te slikken kreeg.