ZSV bevindt zich op een glijbaan waar maar geen einde aan lijkt te komen. Ook tegen Geldrop kwam de ploeg van Ger Demin tekort. Een stevige wind maakte fatsoenlijk voetbal bijna onmogelijk, maar de gasten gingen er beter mee om. Daardoor komt ZSV in de kelder van de eerste klasse terecht.

Door: Martien van Rijt

In het eerste kwartier hadden de gasten al snel een overwicht, maar het was Thijs Meulendijks die in de 18e minuut een harde schuiver losliet. De Geldrops goalie wist met de voeten te redden. Op het half uur moest doelman Thijs redding brengen na een vrije trap die het doel in dreigde te zeilen.
Geldrop speelde stevig, ook omdat de scheidsrechter niet vies bleek van een stevig potje voetbal. De eerste gele kaart ging dan ook als te verwachten viel naar Geldrop.
In de 38e minuut werd een bal diep gespeeld. Doelman Thijs twijfelde en ging terug richting zijn doel. De voorzet die volgde, werd binnen gekopt: 0-1.
Nog voor rust wist de thuisploeg langszij te komen. Ron Verlijsdonk werd diep gestuurd en hij omspeelde de doelman. Vervolgens werkte hij prima af: 1-1 in de 44e minuut.

Na de thee wist de thuisploeg de sterke wind op de neus.
Geldrop had het betere van het spel, maar ZSV bleef goed meestrijden. In de 58e minuut werd Ron Verlijsdonk, net terug van een blessure, vervangen door Redouan.
Tien minuten later stond de 1-2 op het bord. Een diepe bal kon door de ZSV’ers niet verdedigd worden en Geldrop profiteerde.
Vanaf de aftrap kwam ZSV weer bijna langszij, toen een prima combinatie eindigde met een schot van Thijs Meulendijks. Hij knalde echter op de paal.
In de 73e minuut kwam Rudy van den Berkmortel voor Davy Althuizen.
Met nog tien minuten te spelen, tekende Dirk Verlijsdonk voor de 2-2. Een vrije trap van Rick Wiersema kon niet worden gecontroleerd en de afvallende bal werd hard binnengeschoten!
Amper drie minuten later kwamen de gasten opnieuw op voorsprong. ZSV kreeg de bal niet weg en tot drie keer toe werd op goal geschoten. De derde keer was het raak: 2-3.
De thuisploeg kwam vervolgens niet verder meer dan een kopbal van Maarten Kuunders die langs de verkeerde kant van de kruising verdween. Opnieuw een nederlaag voor de geelzwarten was een feit.
Volgende week wacht het duel met Schaesberg, dat deze ronde flink klop kreeg van SV Venray.